Önde gelen Türk Bitcoin borsasından Tether hemlesi
Önde gelen Türk Bitcoin borsasından Tether hemlesi

Tether (USDT) tokenlerinin yaklaşık yüzde 25’i dolaşımdan çekildi: Peki sebebi nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tether Limited, USDT’sinin ihraç edilmesinden sorumlu olan resmi bir şirket. Bu şirket tüm Tether (USDT) tokenlerinin dolaşımdan neredeyse yüzde 25’ini geri çekti. USDT’nin sayısı 2,8 milyardan 2.008 milyar’a düştü.

Tether (USDT), ABD dolarına sabitliğini kaybediyor

Tether, 21 Eylül’den beri herhangi bir Tether (USDT) yayınlamadı. Omni Explorer’n verilerine göre, Tether Ekim ayında yeni tokenler yayınlamadı. Bunun yerine Tether Limited, toplam 690 milyon USDT’yi hazine hesabına geri gönderdi ve dolaşımdan çıkardı.

Transferlerin büyük bir kısmı (580 milyon USD), 14 Ekim’den beri yapılıyor. Dikkat çekici bir şekilde, çoğu çıkış, USDT‘nin USD’ye karşı değerini kaybetmesinden önce ya da hemen sonra gerçekleşti. Bu sayede USDT fiyatı 0,92 dolara yükseldi. Yazım sırasında, Tether hala ABD dolarına sabitliğini kaybediyor. Tether fiyatı şu anda CoinMarketCap verilerine göre 0,9821 dolar seviyesinde.

Tether (USDT) fiyat grafiği
Tether (USDT) fiyat grafiği

Peki bu durumun sebebi nedir?

Tether’ın zayıflığı için olası bir açıklama, diğer (yeni) stablecoin’lerin yükselişi olabilir. Tether kullanıcıları, Gemini DollarPaxos veya biraz daha uzun süredir var olan TrueUSD ( TUSD ) gibi “düzenlenmiş” stablecoin’lerden birini alabilirler. Bu yeni gelenler piyasaya daha fazla istikrar sağladılar. Aslında, bu stablecoin’ler hem USDT hem de fiziki dolar için bir prim ile işlem görmekte.

Eğer üç rakibin dolaşım miktarını toplamda 2 milyar Tether ile karşılaştırırsak, rekabet eden stablecoin’ler piyasa liderinin çok gerisinde. Yine de, bir güç değişikliği olabilir. Yatırımcılar Tether’ın güvenilirliğine ve istikrarına olan inancını kaybetmeye devam etmeleri halinde bu durum beklenenden daha hızlı olabilir. Bu durumda Tether Limited’in tüm USDT’yi dolaşımdan çekip çekmeyeceğini zaman gösterecek.

Coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin