Tether (USDT) diğer stablecoinleri geride bıraktı! Peki neden?
Tether (USDT) diğer stablecoinleri geride bıraktı! Peki neden?

Tether (USDT) diğer stablecoinleri geride bıraktı! Peki neden?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance CEO’su Changpeng Zhao, Binance’in Eylül 2019’da piyasaya sürdüğü USD destekli stablecoin BUSD’nin artık basılmadığını ancak dolaşımda olduğunu hatırlatmak için Twitter paylaşımında bulundu. Bu, Paxos’un BUSD stablecoin’i çıkarmayı bırakmasının ardından Şubat ayının sonunda gerçekleşti. O zamanlar Binance 2 milyar BUSD yakacaktı.

BUSD, ERC-20’de yayınlandı ve BNB Zincirinde BEP-2 token standardını da destekledi. VanEck strateji danışmanı ve PointsVille uygulamasının kurucusu Gabor Gurbacs, bunun neden olduğu konusundaki görüşlerini paylaştı ve USDT’nin liderliğini açıkladı.

BUSD yavaşlamaya zorlandı, USDT piyasa değeri arttı

Binance başkanı, kripto devinin düzenleyici sorunlar nedeniyle artık BUSD basmadığını belirtti. CZ tweet’inde bir USDT tablosunun ekran görüntüsünü paylaştı ve bu popüler USD’ye sabitlenmiş stablecoin’in piyasa değeri açısından artmaya devam ettiğini, BUSD’nin zayıfladığını ve USDC’nin piyasa değerinin düştüğünü belirtti. CZ’ye göre, birkaç büyük kripto dostu bankanın son çöküşleri bu düşüşleri tetikledi.

USDT, bu aya 71 milyar doların biraz üzerinde bir piyasa değeriyle başladı ve şimdiye kadar neredeyse 77 milyar dolara yükseldi. USDC’nin toplam piyasa değeri, Mart başındaki 42 milyar dolardan bu yazının yazıldığı sırada 35 milyar dolara düştü. BUSD’ye gelince, piyasa değeri henüz çok küçülmedi. Ayın başından bu yana kabaca bir milyar dolar kaybederek mevcut 8 milyar dolara geriledi.

Gabor Gurbacs’ın açıklaması

Büyük küresel yatırım yöneticisi VanEck’in strateji danışmanı Gabor Gurbacs, CZ’nin tweet’i hakkında yorum yaptı ve BUSD‘nin, ABD düzenleyicilerinin “tüm iyi sinyallere rağmen” stablecoin’ler için herhangi bir gerçek destek sağlamaması nedeniyle yavaşlamaya zorlandığını söyledi.

CZ’ye, Tether’in düzenleyiciler tarafından açılan birçok dava ve celple uğraştığı için daha hazırlıklı olduğunu söyledi. Bu, kripto şirketini ABD’yi en düşük önceliği yapmaya itti. “Tether’in büyümesinin nedenlerinden biri de bu” dedi.

https://twitter.com/cz_binance/status/1638111968027373568

Şu anda Ethereum, Tron, Solana ve EOS dahil olmak üzere USDT’nin basıldığı birçok zincir var. Ayrıca USDT sadece dolar tarafından değil aynı zamanda euro, Çin yuanı ve altın tarafından da destekleniyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin