Tether tokenları Ethereum rakibi Solana blockchain'de faaliyete geçiyor
Tether tokenları Ethereum rakibi Solana blockchain'de faaliyete geçiyor

Tether tokenları Ethereum rakibi Solana blockchain’de faaliyete geçiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tether’in Solana blok zinciri ile entegrasyonu, DeFi, blok zinciri oyunları ve Web 3.0’daki bir dizi projeyi desteklemeye yardımcı olmayı amaçlamakta.

Amaç ne?

Stablecoin ihraççısı Tether, USDT tokenlerinin 9 Mart’ta Solana (SOL) blok zincirinde piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Tether’in baş teknik sorumlusu, katman 1 blok zinciri ile entegrasyonun Merkezi Olmayan Finans veya DeFi, sektör ve diğer Web 3.0’da çok çeşitli projeleri desteklemeyi vaat ettiğini söyledi.

Daha önce bildirildiği gibi Solana, Eth2’nin tüm faydalarının nihayet devreye girmesini beklerken DeFi aktörlerini ağına çekme umuduyla Ethereum’a rakip olarak gösteriliyor.

Tether’e göre Solana, kullanıcıların USDT’yi saniyede 50.000 işlemden daha yüksek hızlarda işlemesini sağlayacak. Ayrıca, işlem ücretlerinin her biri 0,00001 ABD doları kadar düşük olabileceğini ve Ethereum’a bu daha düşük maliyetli, daha yüksek hızlı alternatifin DeFi alanındaki yeni uygulamalara ve projelere bir destek sağlayacağını iddia ediyor. Tether, Ethereum’un yanı sıra Algorand, EOS, Liquid Network, Omni ve Tron arasında birden fazla blok zinciri ile zaten entegre oldu.

Son zamanlarda Solana üzerine inşa edilen projeler arasında, merkezi olmayan bir türev borsası olan Serum da var. Defiant Podcast’in sunucusu Camila Russo ile yakın zamanda yapılan bir röportajda FTX borsa kurucu ortağı ve CEO’su Sam Bankman-Fried, Serum’un üstün hızı ve altyapısı nedeniyle Ethereum yerine Solana’yı seçtiğini söyledi. “Ethereum’dan milyonlarca kat daha hızlı bir blok zincirine ihtiyacımız var” dedi.

Rakip blok zincirleri, büyüyen DeFi sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak için çoğalmaya devam ederken, birçok endüstri aktörü nihayetinde projenin Ethereum 2.0 olduğuna inanıyor.

Bu arada Tether, Ethereum ağında gaz ücretlerinin arttığı dönemlerde giderek daha popüler hale gelen Hermez gibi ikinci katman ağlarla entegre oldu.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin