Tether, stabil coin endişelerini gidermek için düzenleyicilerle birlikte çalışacak!
Tether, stabil coin endişelerini gidermek için düzenleyicilerle birlikte çalışacak!

Tether, stabil coin endişelerini gidermek için düzenleyicilerle birlikte çalışacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Senatör Sherrod Brown, stabil coin ihraççılarına yatırımcıları nasıl korudukları hakkında bilgi talebine Tether yanıt verdi. Brown Tether, birlikte çalışacaklarına dair güvence verdi.

Kripto piyasası değerindeki son artış, yatırımcıları tasarlanmış düzenlemeler yoluyla koruma ihtiyacına sebep oldu. Endişelerin büyük çoğunluğunun oldukça değişken varlıklara odaklanmasıyla birlikte, Tether (USDT) gibi stabil coinler de dikkat çekmeye başladı. Başkanın Finansal Piyasalar Çalışma Grubu tarafından yakın tarihli bir raporda, düzenlenmemiş varlıkların piyasa bütünlüğü ve yatırımcıların korunması için stabil coinlerin risk taşıdığını söylendi.

Raporda stabil coinler için şu vurgu yapıldı:

“Piyasa manipülasyonu, içeriden öğrenenlerin ticareti önden yürütmenin yanı sıra alım satım, fiyat şeffaflığı eksikliği dahil olmak üzere dijital varlık ticaretinde olası dolandırıcılığa yol açabilir.”

Raporda vurgulanan endişelere yanıt olarak, ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kent Komitesi Başkanı Senatör Sherrod Brown, stabil coin ihraççılarına yatırımcıları nasıl korukları hakkında bilgi talep etti.

Talep; Gemini, Paxos, Coinbase, Tetter, Circle, Binance.US ve TrustToken’a gönderildi.

Senatör Brown, Circle’a yazdığı mektupta şunları yazdı:

“Belirli sabit paralar için geçerli olan standartlaştırılmamış şartlar, bu şartların geleneksel varlıklardan nasıl farklı olduğu ve bu şartların dijital varlık alım satım platformlarında nasıl tutarlı olmayabileceği konusunda endişelerim var.”

Tether, yatırımcıların koruma standardını karşılamak için işbirliğine hazır

Tether, yatırımcıları korumak için gerekli standartları yerine getirme konusunda iş birliğine hazır olduğunu bildirdi. Sen. Brown tarafından yapılan açıklamaya göre, sektörü geliştirmek için birlikte çalışabileceklerine dair güvence verdi.

“Düzenleyicilerin kripto para ekosistemindeki tüm stabil coinlerin işlevi, amacı ve güvenliğine gösterdiği ilgiyi takdir ediyoruz. Bu önemli konularda dünyanın dört bir yanındaki politika yapıcılarla çalışmaktan memnuniyet ve mutluluk duyarız.”

Ekim ayı başlarında, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), USD Coin (USDC) ihraççısı Circle’ın düzenleyicilerle iş birliği sözüne karşılık mahkeme celbi yayınlamıştı. Circle ayrıca gerekli hesap verebilirlik standardını karşılamak için daha şeffaf olmaya çalışacağını ifade etmişti.

G20 yetkilileri, kullanım için onaylanmadan önce stabil coinlerin  düzenlenmesi için de çağrıda bulundu. Sadece bu değil, CBDC’lerin küresel stabil coin kullanımından önce uygulanması gerektiği söylendi.

Son zamanlarda, Tüketici Mali Koruma Bürosu (CFPB) tarafından başlatılan araştırma sabit paraları içeriyor. Rohit Chopra’ya göre, büyük teknoloji firması tarafından çıkarılan sabit paralar, geniş kullanıcı kitlesi tarafından benimsenebilir. SEC Başkanı Gary Gensler, SEC’in piyasaya düzenlemeler getireceğini bildirmesinin ardından stabil coinleri “Poker fişler” olarak adlandırdı.

Düzenleyiciler, ABD Doları değerinde sabitlendiği söylense de, öncelikle stabil coinlerin varlık desteğinden endişe duyuyor. Bununla birlikte, popüler stabil coinler arasında yer alan Tether gibi stabl coinleri ABD Hazine borçları tarafından destekleniyor.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin