Tether sermaye değeri yeni bir rekor kırıyor - Stabil coin devi piyasa değeri ne kadar?
Tether sermaye değeri yeni bir rekor kırıyor - Stabil coin devi piyasa değeri ne kadar?

Tether sermaye değeri yeni bir rekor kırıyor – Stabil coin devi piyasa değeri ne kadar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük stablecoin’i Tether piyasa değeri geçen aya göre yüzde altı büyüdü. Şirket, ihraççının şeffaflık sayfasında, piyasa değerinde 40 milyar doları aştığını duyurdu.

Geçen yılki 4,6 Milyar dolara göre devasa büyüme

Bu son dönüm noktası, Tether’i (USDT) yalnızca Bitcoin (BTC)’nin arkasındaki üçüncü en büyük dijital varlık yapıyor. Tether’in piyasa değeri, bir yıl önceki 4,6 milyar dolardan yükselmeye başlamıştı. Ayrıca iki aydan kısa bir süre önce 30 milyar dolara ulaşmıştı.
Fortune 500 şirketleriyle karşılaştırıldığında, Tether’in piyasa değeri eBay’le eşleşiyor ve Bank of New York Mellon Corporation’ın piyasa değerini aşma yolunda.

Tether’in 40 milyar dolarlık sermaye değeri, merkezi olmayan finansa (DeFi) ve tezgah üstü blok işlemlerini çözmek için tokeni kullanan OTC masalarına artan ilgiden kaynaklandı.
Tether’in Baş Teknoloji Sorumlusu Paolo Ardoino, en son gelişmeleri yorumlayarak heyecanını dile getirdi:

40 milyar doları geçmek, Tether için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. Büyümemiz, Tether’in genel dijital token ekosisteminde oynadığı önemli rolü yansıtıyor. İnsanlar Tether kullanmayı sever. İster bir tüccar, geliştirici, ister ödemeler ve havaleler için Tether’i kullanan artan sayıların bir parçası olun, en likit, istikrarlı ve güvenilir stabilcoin’i kullanmanın sayısız faydası vardır.

Tether’in yeni başarısı, kripto para piyasasındaki kayda değer ilerlemeyi yansıtıyor. Tüm kripto para birimlerinin birleşik değeri Ocak ayında ilk kez 1 trilyon doları aştı ve bu ayın başlarında 1,8 trilyon dolara ulaştı, Bitcoin ve Ethereum başı çekiyor.

NYAG ile Tether ’in Yasal Sorunları

Tether, Algorand, Bitcoin Cash’in SLP’si, Ethereum, EOS, Liquid Network, Omni, Solana ve Tron gibi farklı blok zincirlerinde çalışır.

Stabilcoin, kripto para borsası Bitfinex ile olan ilişkisi nedeniyle inceleme konusu olmuştu. Tether daha önce, şirketin (USDT) kripto paraların fiat teminatıyla desteklenme derecesini yanlış beyan ettiği iddia edilen bir davaya sahipti. Stabil coin ihraççısı, finansal kayıpları gizlemeye çalıştığı iddiasıyla suçlandı. Şirket yanlış bir şey yapmadığını söyledi.

Vaka çözümünün bir parçası olarak, Bitfinex ve Tether’e mevcut rezerv durumlarını ve bütçelerini bildirmeleri söylendi. Her iki şirket de aralarındaki herhangi bir işlemi rapor edecek ve gayri nakdi ve nakdi rezervlerinin özel bileşimi için kamuya açık raporlar sunacak.

Bunun önümüzdeki iki yıl boyunca her üç ayda bir yapılması gerekiyor.

Şirketlere bir anlaşmanın parçası olarak 18.5 milyon dolar ödemeleri emredildi ve New York’ta faaliyet göstermeleri yasaklandı.

Bu arada, en büyük ikinci stabilcoin olan Circle’ın USD Coin (USDC), geçtiğimiz günlerde ilk kez toplam arzda 10 milyar doları aştı. USDC, yazım zamanında piyasa değeri açısından en büyük 12. kripto para birimi konumunda.

bitcoinexchangeguide


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin