Tether piyasa değeri son 12 ayda 10 kat arttı, 40 milyar doları aştı
Tether piyasa değeri son 12 ayda 10 kat arttı, 40 milyar doları aştı

Tether piyasa değeri son 12 ayda 10 kat arttı, 40 milyar doları aştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en likit stabilcoin’i olan Tether (USDT), Çarşamba günü 40 milyar dolarlık piyasa değerini aştı. Yıllık yükseliş 10 kata ulaştı.

CoinGecko’ya göre, Çarşamba günü en yüksek noktasında, Tether’in piyasa değeri 40,1 milyar dolara ulaştı ve onu Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Binance Coin (BNB) arkasında dördüncü en büyük dijital varlık haline getirdi.

Stabilcoin sıralaması açısından Tether, yaklaşık 10 milyar dolarlık piyasa değerine sahip ve USD Coin’den (USDC) dört kat daha büyük. Messari’ye göre USDT hakimiyeti şu anda %67 civarında.

Tether’in piyasa değeri, kripto para piyasasındaki kayda değer büyümeyi yansıtacak şekilde son 12 ayda on kat arttı. Toplam kripto para piyasası değeri, bu ayın başlarında 1,8 trilyon dolara ulaşmadan önce ilk kez Ocak ayında 1 trilyon doları aştı.

USDT, arzı piyasanın kripto para birimlerine olan talebini yansıttığı için bir “bellwether stablecoin” olarak kabul ediliyor. USDT, dünyanın en likit BTC pazarlarından birine sahip olan Bitfinex de dahil olmak üzere birçok büyük borsadaki kripto para birimleri için teklif para birimi konumunda.

Yine de stabilcoin, geçmişte ABD dolarına gevşek bir şekilde sabitlendiği iddiaları nedeniyle yoğun bir incelemeye tabi tutuldu. Önde gelen bir kripto para borsası olan Bitfinex ile olan bağları da USDT’yi yoğun bir inceleme konusu haline getirdi.

Bitfinex ve Tether’in Tether aleyhine açılan bir davada New York Başsavcı Ofisi ile anlaşmasının ardından geçen ayın başlarında korku, belirsizlik ve şüphenin çoğu dindi. Şirketlere bir uzlaşmanın parçası olarak 18,5 milyon dolar ödeme emri verildi ve önümüzdeki iki yıl için her çeyrekte rezervlerini bildirmeyi kabul etti.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin