Tether, Polkadot ve Kusama'da USDT stablecoin'i piyasaya sürecek
Tether, Polkadot ve Kusama'da USDT stablecoin'i piyasaya sürecek

Tether iddialara göre piyasa sermayesinin yüzde 30’unu kaybetmiş olması gerekiyor ama?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tether ve BitFinex, son birkaç aydır birçok tartışmanın odağındaydı. Şimdi ise New York Eyalet Başsavcısı, Tether Limited’in ve Hong Kong’lu Bitfinex’in arkasındaki şirket olan iFinex’e dolandırıcılık suçlaması ile dava açıyor. Bu şok gelişme ise Tether’in kripto para piyasalarında hızla sermaye kaybetmesine neden olurken, stabil coinin 1 dolar sabitliğinin negatif yönlü olarak yeniden bozulduğunu görüyoruz.

USDT, şu an teknik olarak bir dolardan daha az değerde

Yaklaşık 7 ay önce stabil coin ihraççısı yaşadığı likitide problemlerinden dolayı yeni banka anlaşmaları yapmak için mücadele ederken, Tether’in 1’e 1 dolar sabitliğinin bozulduğunu görmüştük. Şimdi ise Tether’in fiili değeri ile ilgili tartışmalar sürerken, dolara karşı neredeyse 1’e 1 sabitliğini koruması piyasa tarafından şaşırtıcı olarak kabul ediliyor.

Ancak piyasa ile ilgili çoğu kişi bu görüntüye inanmıyor. Bazı yorumcular, değerinin iddia ettiklerinden daha düşük olduğunu düşündükleri için Tether’in daha düşük fiyat satılması gerektiğine inanıyor.

Tartışma ise uygun denetim eksiklikleri ile daha da derinleşti. USDT tokenleri son kullanıcılar tarafından paraya çevrilemez. Bu nedenle, Tether’in bakiyesini dengelemesi için hiçbir zaman baskı yapılmamakta. 850 milyon doların rezervlerinde eksik olması, Tether için uygun görünmüyor.

Kullanılan Tether miktarı iddialara göre stabil coin sermayesinin yüzde 30’u

Bir Redditor‘a göre, kayıp, pazar payının yaklaşık yüzde 30’u. Ancak, USDT’nin hala 2,6 milyar dolarlık bir piyasa sermayesi ile bir dolar civarında işlem görmesi, şirketin şaibeli olduğu anlamına geliyor.

Tether için delist yorumları yükseliyor

Birçoğu Tether’in şaibeli olduğuna inanırken, yaygın fikir birliği kripto para borsalarının USDT’yi platformlarından kaldırmaları gerektiği yönünde.

Eleştirmenler, bu noktada diğerlerinin daha güvenilir olması nedeniyle borsaların USDT’yi terk etmesinin ve diğer stabil coinlerin benimsemesinin daha kolay olacağını savunuyor. Böylelikle diğer stabil kripto paralar USDT’nin zaman içinde piyasadaki likiditesine sahip olabilir.

New York AG’nin açtığı dava, BitFinex ve Tether’in son birkaç yıldır müşterilerini yanılttığı iddiası ile ilgili. BitFinex, AG’nin yetki alanı dışında faaliyet gösterdiği için, iddianın New York’lu bazı müşterilerden geldiği görülüyor.

Tether ve BitFinex ard arda iddialar ile karşı karşıya kalsa da, sorunlarının yakın zamanda sona ermesi muhtemel görünmüyor.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin