featured
Tether Şirketi

Tether, denetim firması Friedman LLP ile ilişkisini bitirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tether, denetim firması Friedman LLP ile olan ilişkisinin sona erdiğini söyledi. Dolarla bağlantılı kripto para USDT’nin üretimini yapan Tether şirketinin kripto paralarının toplam piyasa değeri 2.220.430.314 dolar.

Cumartesi akşamı CoinDesk’ten bir şirket sözcüsü tarafından verilen açıklama da, çevrimiçi soruşturmacıların kuşkularını doğruladı ve şirketin mali konuları ile ilgili yeni sorular ortaya atması muhtemel

Friedman, kripto para borsası Bitfinex ile yakın ilişki içinde olan Tether’ın denetimi üzerinde çalışıyordu. İki şirketin eleştirmenleri, Bitfinex’ten ayrılan blog yazarının, Tether’in borsadaki fiyatını yükseltmek için grafiklerin doğru yansıtılmadığını iddia ettiler.

Açıklama şöyle:

Friedman ile olan ilişkinin feshedildiğini teyit ediyoruz Friedman’ın Tether için nispeten basit bir bilanço için üstesinden gelinen detaylı prosedürleri göz önüne alındığında, bir denetime makul bir zaman dilimi içerisinde ulaşılamayacağı açıkça görülüyor. Bu sürece girme ve bu şeffaflık düzeyini takip etme alanı, sürece rehberlik edecek herhangi bir emsal kanıtı veya başarısını ölçmek için herhangi bir kriter yok.

Sözcü, şirketin “sürece bağlı olduğunu” belirtti.

Twitter’daki kripto para meraklıları, Friedman’ın denetim firmasının web sitesinde müşterilerin listesinden Bitfinex’in adını düşürdüğüne dikkat çekerek geçtiğimiz hafta ilişkinin durumu hakkında şüpheler uyandırdı. Friedman, hafta boyunca CoinDesk’ten arama ve e-posta gönderilerine geri dönmedi.

Tether Nedir?

Tether (şirket), yatırımcılardan ABD doları tutarında tazminat talep ettiğini ve bunun ardından buna eşdeğer sayıda Tether (para birimi) oluşturduğunu ve bu Tetherleri mevduat sahiplerine verdiğini iddia ediyor. Tether, banka hesaplarında mevduatta 2.2 milyar dolar olduğunu iddia ediyor; varlıklardaki her bir Tether simgesini 1 dolara eşitlemeye çalışıyorlar. Ancak bir denetim olmadan, Tether’ın bu nakit para rezervlerinin gerçek olduğu kanıtlanamaz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin