Tether, 2023 yılında teminatlı kredi vermeyi bırakacak…

Tether, Celsius pozisyonunu stablecoin ihraççısına ‘kayıp’ olmadan tasfiye etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Stabilcoin ihraççısı Tether, Celsius’a yaptığı yatırımın USDT rezervleri üzerinde hiçbir etkisi olmadığını bir kez daha açıkladı. Daha öncesinde de açıklama yapan şirket, fazlasıyla dillendirilmesinin ardından tekrar bilgilendirdi.

Tether’in Celsius Network’e olan Bitcoin (BTC) cinsinden kredisi, herhangi bir kayıp olmadan tamamen tasfiye edildi. Stabilcoin veren kuruluşun, zor durumdaki kripto kredi kuruluşuna aşırı derecede maruz kalabileceği endişelerini hafifletti.

Cuma günü yayınlanan bir açıklamada Tether, Celsius ile yaptığı borç verme anlaşmasının altında yatan iş için herhangi bir aşağı yönlü riski önlediğini açıkladı. Spesifik olarak, Celsius’a verilen BTC cinsinden kredi, %130 oranında fazla teminat altına alındı. Orijinal anlaşma, Tether’in krediyi karşılamak için teminatı tasfiye etmesine izin verdi.

Tether, açıklama yaparak Celsius ilişiği bulunmadığını söyledi

En büyük stablecoin olan Tether, Celsius ile adının anılmasından bir hayli rahatsız. Bu yüzden bugün yeniden taze bir açıklama yaptı. Açıklamada, 

“Bu süreç piyasalar üzerindeki etkiyi mümkün olduğunca en aza indirecek şekilde gerçekleştirildi. Aslında, kredi karşılandıktan sonra Tether, anlaşma gereği kalan kısmı Celsius’a iade etti.Celsius pozisyonu Tether’de herhangi bir kayıp olmadan tasfiye edildi.”

Celsius’un iflas ettiğine dair söylentiler, kripto borç verenin “aşırı piyasa koşulları” nedeniyle para çekme işlemlerini durdurmak zorunda kalmasının ardından geçen ay ortalıkta dolaşmaya başladı. 

Firma yeniden yapılanma konusunda tavsiyede bulunmak üzere yeni bir hukuk müşaviri tuttuğunda, büyük zararların ve likidite kısıtlamalarının ayrıntıları kısa sürede ortaya çıktı.

Haziran ayında ortaya çıkan krizle birlikte Tether, Celsius’taki portföy yatırımlarının, piyasa değerine göre dünyanın en büyük stablecoin’i USDT’nin sağlığı ve desteğiyle hiçbir ilgisi olmadığını açıklayan bir açıklama yaptı.

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin