Bitfinex ve Tether’den tarihi ortaklık: Bakın hangi uygulama başlatıldı!

Tether balina cüzdanları, 3 yılın en düşük seviyelerinde: Ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni verilere göre, en büyük stablecoin olan Tether’e (USDT) karşı devam eden isteksizlik, en büyük cüzdanlarına yayıldı. Tether balina cüzdanları, son yıllara göre büyük oranda düşüş yaşadı. 

Blockchain analitik firması Santiment’ten gelen veriler, 100.000 USDT ile 10 milyon USDT arasında tutan adreslerin azaldığını saptadı. Tutulan arz açısından üç yılın en düşük seviyelerine yakın olduğu raporda belirtildi.

USDC ve DAI gibi diğer sabit paralar lehine USDT’yi terk eden trader’ların sayısı arttı. Bu aynı zamanda DeFi platformu Curve likidite havuzunda ciddi bir USDT dengesizliğine sahip olmasına neden oldu. Çünkü daha fazla yatırımcı kripto parayı diğer tokenler için değiştirdi.

Curve’ün 3 havuzunun yaklaşık %63’ü USDT’den oluşuyor. Bu kabaca 630 milyon dolara denk geliyor.

Azalan balina ilgisi USDT için ne anlama geliyor?

USDT’ye sahip büyük hesapların sayısındaki düşüş, bazı yatırımcıların tokene olan inancını kaybettiğini gösteriyor. Stabilcoin’in tekrar tekrar boşaltılması, Tether’in ödeme mekanizmasına baskı oluşturabilir. Bunun sonucunda token’ın de-peg’ini kaldırabilir.

USDT, Terra çöküşünden bu yana yaklaşık iki aydır 1 dolarlık sabit fiyatına marjinal bir indirimle işlem görüyor. Üzerindeki baskıyı Tether bir türlü atamadı. Tüm bunların neticesinde sabitlenememe durumuyla karşı karşıya kaldı.

Diğer yandan Tether, son iki ayda yaklaşık 20 milyar dolar değerindeki tokenin itfasını şimdiye kadar istikrarlı bir şekilde onurlandırdı. Ayrıca şirket rezervlerinin daha fazla satış baskısına dayanabileceğinden emin.

Tether rezervleri üzerindeki belirsizlik

USDT üzerindeki satış baskısının büyük bir kısmı, rezervlerinin doğasına ilişkin belirsizlikten kaynaklanıyor. Tether, rezervlerinin Cayman Adaları merkezli bir kuruluş tarafından denetlendiğini iddia etse de bazı yatırımcılar varlıklarının daha kapsamlı bir dökümü için çağrıda bulundu.

Tether’den elde edilen veriler, rezervlerinin %85’inin ABD Hazineleri de dahil olmak üzere nakit ve ticari kağıtlardan oluştuğunu gösteriyor. Ancak yatırımcılar, şirketin elinde bulundurduğu ABD dışı ticari kağıda açıklık getirmeye çalışıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin