Tether ve Bitfinex, 42,5 milyon dolar cezayla karşı karşıya
Tether ve Bitfinex, 42,5 milyon dolar cezayla karşı karşıya

Tether’a 500 Bitcoin fidye şoku – fidyeyi ödeyecekler mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

USDT stablecoin ihraççısı, Mart ayına kadar ödenmesi gereken 23 milyon dolarlık bir fidye tehditi aldığını söyledi. Fidye için verilen son tarih geçti ve Tether ödeme yapmıyor.

Bilgisayar korsanları, firma belirli bir adrese 500 Bitcoin (BTC) fidye göndermediği sürece USDT stabilcoin ihraççısı Tether’e ait olduğu iddia edilen hassas şirket belgelerini yayınlamakla tehdit etti.

28 Şubat’ta Tether’in resmi Twitter hesabının açıkladığı üzere, bilgisayar korsanlarının fidye talepleri karşılanmadığı takdirde “Bitcoin ekosistemine zarar verecek” belgeleri sızdırmakla tehdit ettikleri iddia edildi. Tether, yayınlandığı tarihte 23,8 milyon dolar değerinde olan fidyeyi ödemeyeceğini zaten belirtmişti:

Bugün ayrıca 500 BTC’nin bc1qa9f60pved3w3w0p7snpxlnh5t4uj95vxn797a7’ye gönderilmesi için bir fidye tehditi aldık. Gönderen, BTC’yi yarına kadar almazlarsa, “bitcoin ekosistemine zarar verecek” belgeleri halka sızdıracaklarını söyledi. Ödemiyoruz.

Firma, gaspçıların motivasyonlarının net olmadığını belirterek, bunun basit bir nakit kapma olabileceğini veya Tether ve Bitcoin ekosisteminin geri kalanını baltalamak için daha büyük bir çabanın parçası olabileceğini belirtti.

Bunun diğer kripto şirketlerine yönelik olanlar gibi temel bir gasp planı mı yoksa Tether ve bir bütün olarak kripto topluluğunu baltalamak isteyen insanlar mı olduğu belli değil. Her iki durumda da, Tether’e zarar vermek isteyenler giderek çaresiz kalıyor.

Tether, New York Başsavcı Bürosu tarafından şirket aleyhine başlatılan dönüm noktası davasında bir anlaşmaya vardıktan sonra, sorunlarının en kötüsünü atlatmış olduğunu düşünmüş olabilir. Son birkaç yılda Tether’i çevreleyen yasal belirsizliğe son veren firmaya 18,5 milyon dolarlık ceza ödemesi ve rezervlerine ilişkin düzenli raporlar sunması emredildi. Firma, New York mahkemesinin kararının ardından yanlış bir şey yapmadığını itiraf ettiğini vurguladı.

28 Şubat’ta Tether, müşterileri, Tether ile Deltec Bank ve Trust temsilcileri arasında gerçek iletişim olduğu iddia edilen sahte belgelerin internette dolaştığı konusunda uyardı.

PSA: Sahte belgeler, @tether_to personeli ile Deltec Bank & Trust temsilcileri ve diğerleri arasında olduğu iddia edilerek çevrimiçi olarak dolaşıyor. Belgeler sahte.

Belgelerin gönderildiği tweet ve Twitter hesabı o zamandan sonra silindi, ancak gönderileri içeren çeşitli tartışmalar hala Reddit’te bulunabilir.

Şimdi Tether, “oldukça üzücü bir sarsılma girişimi” olarak gördüğü şeyle ilgili olarak yetkililerden yardım isteyecek. Şirketten bir tweet şunu belirtti:

Bunun oldukça üzücü bir sarsılma girişimi olduğuna inansak da, ciddiye alıyoruz. Sahte iletişimleri ve ilgili fidye talebini kanun uygulayıcılarına bildirdik. Her zaman olduğu gibi, bu gasp planının araştırılmasında kolluk kuvvetlerini tam olarak destekleyeceğiz.

Tether’in 500 BTC fidyesini ödemesine karar verilen son tarih geçti.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin