Tether, çıkışından bu yana yanlış adreslere gönderilen 87 milyon dolarlık USDT’yi geri aldı
Tether, çıkışından bu yana yanlış adreslere gönderilen 87 milyon dolarlık USDT’yi geri aldı

Tether, çıkışından bu yana yanlış adreslere gönderilen 87 milyon dolarlık USDT’yi geri aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tether CTO’su Paolo Ardoino, stabil coin ihraççısı Tether’in kullanıcıların 2014’teki lansmanından bu yana yanlış adreslere gönderdiği 87 milyon dolarlık USDT’nin kurtarmasına yardımcı oldu.

Ardoino’ya göre, örneğin bu haftanın hemen başlarında Tether, kullanıcılar adına USDT’de yaklaşık 1,5 milyon dolarlık hatalı transfer işlemini düzeltti. The Block’un daha önce bildirdiği gibi, Tether, Ethereum ve Tron blok zincirlerindeki adresleri kara listeye almasına, bu adreslerdeki fonları dondurmasına ve etkilenen kullanıcılara yeni USDT jetonları vermesine izin veren bir kurtarma mekanizmasına sahiptir.

Ardoino, “Bazı kullanıcılar, DeFi (merkezi olmayan finans) projelerine veya ticaret platformlarına token gönderirken hatalar yapıyor ve bu da tokenlerin akıllı sözleşmelere veya fonları geri alma işlevi olmayan adreslere gönderilmesine neden oluyor” dedi.

“Kurtarma sürecinin bir parçası olarak, Tether bir tokeni kurtarmak için adresi kara listeye almak zorunda. Bu, o adreste tutulan tüm USDT’yi iptal eder ve fonları işlemek ve haklarına iade etmek için bir emanet adresine eşdeğer miktarda USDT’yi yeniden gönderir. Güvende olmak için Tether, kurtarma işlemini başlatmak için diğer bilgilerin yanı sıra mülkiyet onayına ihtiyaç duyar.”

Tether’in kurtarma işlemi ücretsiz bir hizmet değil

Stabilcoin veren kuruluş, web sitesine göre, hangisi daha büyükse, kurtarma tutarının 1.000 ABD Doları veya en fazla %10 ABD Doları tutarında ücret alır. Bu, 8,7 milyon dolara kadar ücret aldığı anlamına geliyor. Tether, 1.000 ABD dolarını aşan tutarlar için kurtarma isteklerini kabul eder.

Tether, kurtarma mekanizmasının yanı sıra düzenleyici nedenlerle adresleri kara listeye alır. Örneğin, bu ayın başlarında Tether, 160 milyon doların üzerinde USDT tutan üç Ethereum adresini engelledi. O sırada Ardoino, “Tether, bir kolluk kuvveti talebiyle işbirliği yapıyor ve soruşturmanın devam etmesine izin vermek için geçici bir dondurma uyguluyor” dedi.

Tether, lansmanından bu yana pazar lideri konumunda. Ancak geçen hafta, rakibi USD Coin’in (USDC) toplam arzı, Ethereum blok zincirindeki Tether’i aştı ve daha yüksek kalmaya devam ediyor. Etherscan’a göre, Ethereum’daki mevcut USDC arzı 42 milyarın üzerindeyken, USDT’nin blok zincirindeki toplam arzı yaklaşık 40 milyarda. The Block’s Data Dashboard’a göre, tüm blok zincirlerinde tether liderliğini koruyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin