Tether 3 adresi kara listeye aldı! 150 milyon dolarlık USDT'yi dondurdu
Tether 3 adresi kara listeye aldı! 150 milyon dolar USDT'yi dondurdu

Tether 3 adresi kara listeye aldı! 150 milyon dolarlık USDT’yi dondurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tether, 13 Ocak tarihinde 150 milyon USDT’yi dondurdu. Benzer hareket Aralık 2021 tarihinde yapılmıştı. USDT birçok nedenden dolayı tartışmalı ancak pazarın en popüler sabit parası olmaya devam etmek ediyor.

Tether kısa süre önce 150 milyon doların üzerinde USDT’yi dondurduğunu açıkladı. Bu, şirketin USDT’yi ilk dondurması değil daha önce de benzer bir girişimde bulunmuştu. Bu işlem kripto topluluğunda merkezileşme endişelerini artmasına neden oluyor. Şirket üç adresi kara listeye aldı.

Tether tarafından kara listeye alınan hesaplar

Bu fonların neden dondurulduğuyla ilgili henüz bilgi paylaşılmadı. Akıllı sözleşme kodlamasının bir sonucu olarak, Tether, kara liste adreslerinin yanı sıra dilediği zaman token dondurma, imha etme veya yayınlama yeteneğine elinde bulunduruyor.

Geçmişte Tether’in böyle girişimleri olmuştu. Kripto topluluğunun oldukça büyük ve sesli bir bölümünün DAI gibi merkezi olmayan stabil coinlerin kullanımını teşvik etmesine yol açtı. Stabil coin pazarının çoğu, USDT ve USDC gibi merkezi sabit paralardan oluşur. Ancak bazıları, önemli miktarda DAI’nin USDC tarafından desteklendiğini ve bunun da risk oluşturduğuna dikkat çekti.

Ancak Tether‘in en tartışmalı tarafı arzının desteklenmesi olmaya devam ediyor. Dolaşımdaki 76 milyar USDT ile yatırımcılar, rezervlerinin tamamını hesaba katmadığında ne olacağını sorguladı. Aralık 2021’de Tether, TRON blockchain üzerinde 1 milyar USDT bastı.

Tether, dolaşımını hesaba katan çeşitli varlıklara sahip olduğunu söyledi, ancak yatırımcılar ve analistler güvenilir denetim talep ediyor. Ağın operasyonları, bununla ilgili bir sorun bulamayan ancak 41 milyon dolarlık bir para cezası uygulayan Birleşik Devletler Vadeli Emtia Ticaret Komisyonu’nun bile dikkatini çekti.

Tether tartışmaları 2022 yılında da devam ediyor!

Şirketin uzun zamandır tartışmaların odağında yer alıyor. New York’taki iki yatırımcı, projenin yatırımcıları rezervleri konusunda yanılttığından şikayet ederek projeye dava açmıştı.

Diğer taraftan düzenleyecilerin de yakından takibinde. Kasım 2021’de, uyumluluk standartlarını karşılamak için dünya çapındaki kanun koyucularla işbirliği yapacağını duyurdu. Stabil coinlerin düzenlenmesi büyük ekonomilerde hız kazandığından, firma yasa koyucuları ve yatırımcıları daha fazla rahatsız etmemesini sağlamak zorunda kalacak.

Stabil coinler, ulusal para birimlerinin egemenliğini tehdit edebileceği için hükümetlerin endişe kaynağı haline geldi. USDT, piyasanın en popüler stabil coini olduğu için düzenleyiciler yakından takip ediyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin