Tether, 2023 yılında teminatlı kredi vermeyi bırakacak…

Tether, 2023 yılında teminatlı kredi vermeyi bırakacak…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Şirketlerin yaşadığı problemler, kriz ve iflas gibi nedenler 2022 yılında projeleri derinden etkiledi. En çok etkilenenlerden bazıları da stablecoin varlıkları oldu. Özellikle stablecoin piyasası Mayıs ayında yaşanan Luna vakasıyla derin bir yara aldı.

Terra’nın sabitlenme hatası nedeniyle düzenleyiciler stablecoin’leri daha çok sorgulamaya başladı. Hatta o dönemde Tether’i bile sarstılar. Fakat yine de dolara karşı sabitliğini bırakmadı. Yaşanılan süreçten sonra Tether 2023 yılı için kritik bir karar aldı.

Son birkaç ay, FTX’in iflasın ardından, para birimi korku, belirsizlik ve şüphenin (FUD) hedefi olduğundan USDT için zor geçti. Başarısız girişimlere bu kadar yoğun bir şekilde maruz kaldıktan sonra stabilcoin’in değerini koruyup koruyamayacağı konusunda artık açıklamaya ihtiyacı var. Bununla birlikte, ihraççı olan Tether, FUD ile mücadele etme kararı aldı.

Tether, teminatlı krediyi bırakıyor

Stablecoin Tether, 13 Aralık Salı günü yaptığı açıklamada, 2023’te teminatlı kredi vermeyi bırakacağını belirtti. Resmi açıklamada, 13 Aralık’tan başlayıp 2023’e kadar devam ederek Tether’in rezervlerindeki teminatlı kredilerin değerini sıfıra indireceğini söyledi.

Tether’e göre bu, USDT’ye yapılan son saldırılara bir yanıt olarak geldi. Bununla birlikte, rezervlerde tuttuğu teminatlı kredilerin aşırı teminatlandırıldığını ve likit varlıklarla desteklendiğini açıkça ortaya koydu.

Diğer suçlamaların yanı sıra USDT’nin desteğinin meşruiyeti sorgulandı. En son hamle, USDT’yi korumak ve şirketin potansiyel olarak oynak yatırımlara maruz kalmasını azaltmak.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin