Kripto karşıtı ünlü TV kişiliği, fonunun yüzde 3’ünü artık bu iki kripto paraya ayırıyor!
Kripto karşıtı ünlü TV kişiliği, fonunun yüzde 3’ünü artık bu iki kripto paraya ayırıyor!

Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin satın alımı kurumsal finansmanı sonsuza kadar değiştirebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasını heyecanlandıran bir hareketle Tesla, bilançosuna 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin ekledi ve yakın gelecekte kripto varlığı ödeme olarak kabul etmeyi planlıyor.

Benimseme dalgası

Haber, manşetlerde %20 yükselen Bitcoin için sadece bir başka kilometre taşı değil, aynı zamanda kurumsal bilançoların dönüşümünde bir dönüm noktası olması muhtemel. Tesla’nın örneği, daha fazla CEO ve şirketin Bitcoin’i kendi rezervlerine eklemeye teşvik edilmesi nedeniyle benimseme dalgalarını tetikleyebilir.

Bitcoin için küçük bir adım

Elon Musk’ın Bitcoin’i satın almadan önceki haftalarda Tesla’nın Bitcoin’i benimseme potansiyeli üzerine spekülasyonlar yaygınlaştı. Musk, Bitcoin’i Twitter biyografisine ekledi ve daha sonra kripto varlığını “geniş kabul görmenin eşiğinde” tartışmasız “iyi bir şey” olarak adlandırdı.

Öyle olsa bile, manşetlere çıktığında piyasa coşkuyla tepki verdi. Bitcoin, yaklaşık 20 dakika içinde %12 arttı ve daha sonra tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu durum, kripto varlığın piyasa değerini Tesla’nın kendisinden daha büyük hale getirdi.

Kısa vadeli etki sansasyonel olsa da, uzun vadeli etkilerin daha da önemli olması muhtemeldir.

Şimdiye kadar, rezervlerine Bitcoin ekleyen diğer çoğu firma sadece ufak bir yüzde ile girdiler.  Square, Bitcoin’deki bilançosunun %0.2’sine ve madencilik şirketi Riot blockchain’in %2.4’üne sahip. Tesla ise çok daha büyük bir tahsisatla pazara girdi.

Tesla’nın BTC’deki 1,5 milyar doları, bilanço tahsisinin yaklaşık %7,7’sidir

En sonki dosyalamasına göre, Tesla’nın bilançosu brüt yaklaşık 19.4 milyar $’dır, bu da Bitcoin’deki 1.5 milyar $’ ın yaklaşık %7.7’lik bir tahsisi temsil ettiği anlamına gelir.

Tesla’nın Bitcoin tahsisinin ardındaki tez, Paul Tudor Jones gibi öncü yatırımcıların savunduğu aynı fikirleri yansıtıyor. Tesla yaptığı bir dosyada, kararın bir şirket olarak geniş yatırım politikasının bir parçası olduğunu ve “operasyonlar için ayrılmamış nakit getirisini çeşitlendirmeyi ve maksimize etmeyi” hedeflediğini söyledi.

Ödemeler ve bilançolar için dev bir adım

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Tesla’nın Bitcoin’i desteklemesi, kripto varlığını her yerdeki kurumsal hazinelere meşrulaştırıyor.

Bir şirketin bilançosuna Bitcoin eklemek, rekor bir küresel borç dünyasında satın alma gücünü korumanın bir yoludur.

Bu, rekor bir küresel borç, düşük faiz oranı ve büyük parasal teşvik dünyasında satın alma gücünü korumanın bir yolu olarak şirketlerin bilançolarına Bitcoin ekleme yarışını tetikleyebilir. RBC Capital Markets analistlerine göre, Şubat ayının ilk haftasında Microstrategy’nin Bitcoin konferansına katılan 1.400 şirket yöneticisi arasında olmasa da sıradaki Apple olabilir.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin