Ünlü isimden şaşırtan çıkış: 560 milyon dolarlık Bitcoin kaybettim
Ünlü isimden şaşırtan çıkış: 560 milyon dolarlık Bitcoin kaybettim

Tesla’dan sonra hangi büyük firma Bitcoin satın alacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin satın almasının ardından internet, sıradaki yüksek profilli kurumsal varlığın hangisi olacağına dair söylentilerle çalkalanıyor.

Tesla’nın ardından Bitcoin alımları artabilir

Oyunun bu aşamasında bile, kurumsal BTC satın alımları, geleneksel avcılarının tartışmalarıyla karşı karşıya kalabiliyor. Dolar likiditesini düşürme ve oynaklığa karşı artan riske maruz kalma konusundaki endişelerini dile getiriyorlar.

“Elon mumu” Pazartesi günü Bitcoin için büyük bir destek oluşturdu.

FT, Tesla’nın Bitcoin yatırımını birkaç şirketin muhtemelen izleyeceği bir hareket olarak adlandırdı. Makalede yatırım şirketi Treasury Partners’da Genel Müdür olan hazine uzmanı Jerry Klein, Bitcoin ile nakit takas etmenin mantıklı olmadığını söyledi.

“Yüksek volatilite büyük bir sorun.”

Klein, güvenliğin hazine fonları için bir numaralı öncelik olduğunu belirtiyor. Bu yaklaşımın, karakteristik yüksek volatilitesi nedeniyle BTC’ye uymadığını söylüyor.

“Şirketler nakitlerini çok yüksek kaliteli, kısa vadeli sabit getirili menkul kıymetlere yatırıyorlar ve nispeten düşük bir getiri oranını kabul etmeye istekliler. Kurumsal nakit, önemli düşüşler yaşayabilecekleri Bitcoin gibi riskli bir varlığa yatırmak için yapılabilecek bir durum olduğunu sanmıyorum.”

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor da bir CNBC röportajında ​​bu noktaya değindi. Nakit tutma ve zamanla satın alma gücünün azalmasıyla başa çıkma veya son on yılın en iyi performans gösteren varlığını elinde tutma arasında bir seçim yapması halinde, her seferinde Bitcoin’i seçeceğini söyledi.

Konuyu çevreleyen çekişmeye rağmen, daha fazla şirket kaçınılmaz olarak davayı takip edecek. Soru şu ki, sıradaki şirket hangisi?

Sırada Oracle mı var?

Bazıları daha önce Tesla ile aynı ligdeki yüksek profilli bir şirketin faturasına uyan Apple’dan bahsetmişti.

Bitcoin boğası Max Keizer, ABD yazılım devi Oracle’ı aday göstererek devreye girdi. CEO Larry Ellison’ın adından bahsetmesinin yanı sıra, tweet’i bunun dışında çok daha fazla detaya girmedi.

@BTC_Archive, Ellison’ın Tesla yönetim kurulu üyesi olduğuna dikkat çekti. Hatta tweet’i yatırım için düşünülen 38 milyar dolarlık bir rakam bile verdi. Doğruysa, bu büyük bir 850 bin BTC alımına eşit olacak.

Bununla birlikte Jack Dorsey’in Bitcoin’e olan düşkünlüğü düşünüldüğünde Twitter da söylentilere katılıyor. Tesla’nın oyunuyla ilgili düşünceleri sorulduğunda, Twitter CFO’su Ned Segal, konu hakkında “çok önceden düşündüklerini” söyledi. Ancak firmanın henüz herhangi bir değişiklik yapmadığını söyledi.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin