Kripto karşıtı ünlü TV kişiliği, fonunun yüzde 3’ünü artık bu iki kripto paraya ayırıyor!
Kripto karşıtı ünlü TV kişiliği, fonunun yüzde 3’ünü artık bu iki kripto paraya ayırıyor!

Tesla yönetim kurulu üyesinin kripto para yatırımcısı olduğu ortaya çıktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tesla geçtiğimiz günlerde 1,5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı ile gündeme gelmişti. Şirketin BTC’ye yatırım yapmasına izin veren bir denetim komitesi üyesinin, aynı zamanda büyük bir kripto yatırımcısı olduğu ortaya çıktı.

Tesla yöneticisi kripto para yatırımcısı çıktı

Komitede yer alan Tesla yönetim kurulu üyesi Antonio Gracias, aynı zamanda bir dijital varlık güvenliği ve saklama şirketi olan BitGo’da ve kripto ticaret platformu ErisX’te direktör olarak görev yapıyor.

Bu yıl Tesla’dan ayrılacak olan Gracias, 2007’den beri şirketin yönetim kurulunda yer alıyor. Kendisi aynı zamanda Elon Musk’un roket şirketi SpaceX’in de yönetim kurulu üyesi.

Chicago merkezli girişimci, aynı zamanda yatırım şirketi Valor Equity Partners’ın da kurucusudur. Daha önce, Gracias, geçen yıl BitGo tarafından satın alınan bir güvenlik jeton platformu olan Harbor’a yatırım yaptı.

Oylamada yer alıp almadığı bilinmiyor

Gracias’ın Tesla’nın yatırım politikası değişikliğini onaylamak için bir oylamaya katılıp katılmadığı net olmasa da uzmanlar, girişimcinin ortak rolleri nedeniyle potansiyel bir çıkar çatışması olabileceğini öne sürüyor.

Tesla’nın son SEC dosyası, şirketin Ocak ayında dijital varlıklara ve altına yatırım yapmaya odaklanarak yeni bir yatırım politikası benimsediğini ortaya çıkardı. Belgeye göre Tesla, 1,5 milyar dolarlık Bitcoin satın almıştı.

Geçen hafta çıkan haberler Bitcoin fiyatını da rekor seviyelere yükseltti.

Ancak bazı yatırımcılar bu hareketten memnun değil. Bunlardan biri, özel bir yatırımcı ve eski Goldman Sachs yöneticisi Gary Black, “riskli sermaye tahsisi” gerekçesiyle Tesla pozisyonlarından ayrıldığını duyurdu.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin