featured

Tesla, son çeyrek bilançolarını açıkladı: BTC satışı oldu mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Elektrikli araba üretimi yapan şirket, 2022 yılının son çeyrek rakamlarını açıkladı. Kripto yatırımcısını merak eden konu ise BTC alıp ya da satmasıydı. Tesla şirketi bu konuya da açıklık getirdi.

Sadece otobil sektörüne yön vermeyen Tesla, uzay alanında da yatırımlarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl içinde önemli otomobil satışına ulaşan şirketin dördüncü çeyrek beklentisi de olumlu oluşmuştu. Fakat beklenilen veriler tam olarak gelmedi.

Tesla (TSLA), şirketin Çarşamba günü en son kazanç raporunda bildirdi. Genelde TSİ 23’de açıklanan rakamlar bir saatlik gecikmeyle geldi. Aynı zamanda Tesla dördüncü çeyrekte herhangi bir Bitcoin alıp satmadı.

Çeyrek sonunda dijital varlıklarının değeri, Bitcoin fiyatındaki düşüşten kaynaklanan değer düşüklüğü ücretleri nedeniyle üçüncü çeyreğin sonundaki 218 milyon dolardan 184 milyon dolara geriledi. Üçüncü çeyreğin sonunda Bitcoin fiyatı 20.000 doların biraz altındayken, dördüncü çeyreğin sonunda 16.500 dolar civarındaydı.

Tesla kazanç raporu yine düşük kaldı

Tesla üçüncü çeyrekte bitcoin varlıklarında herhangi bir değişiklik yapmadı. 3. ve 4. çeyrek içinde şirket herhangi bir alım yapmadı. Fakat ikinci çeyrekte Tesla, 936 milyon dolar değerinde Bitcoin satışı gerçekleştirmişti.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, o sırada şirketin gelecekte Bitcoin riskini artırmaya açık olduğunu ve satışın “Bitcoin hakkında bir karar olarak alınmaması gerektiğini” söylemişti.

Genel olarak dördüncü çeyrek için Tesla, FactSet’e bildirilen hisse başına 1.13 $’lık analist tahminlerinin fikir birliği öncesinde, 24.3 milyar $’lık gelir üzerinden 24.7 milyar $’lık analist tahminlerinin altında, hisse başına 1.19 $’lık düzeltilmiş kazanç bildirdi. Tesla hisseleri çarşamba günü mesai sonrası işlemlerde %0,3 düşerek 143,95 $ işlem gördü.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin