featured
Tesla S ile Bitcoin madenciliği

Tesla S ile Bitcoin madenciliği yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin madencileri, cep telefonu ile madencilik ve ardından Hidro madenciliğin devrim niteliğinde olduğunu düşünürken, bir Bitcoin meraklısı elektrikli otomobil Tesla S ile Bitcoin madenciliği yapıyor. Tesla S marka otomobilin sahibi, aracın bagajına bir Bitcoin mining cihazı yerleştirmiş ve mining cihazının elektriğini tamamen aracın süper şarj ünitesinden alıyor.

Bu yöntem kripto para madenciliği için oldukça enteresan bir deneme, ancak kripto para madenciliğinde en büyük maliyetin elektrik gideri olduğu düşünüldüğünde oldukça akıllıca görünüyor. Tek maliyeti Bitcoin mining cihazı olan bu yöntemin elektrik maliyeti ise nerdeyse hiç yok denebilir.

Tesla S ile Bitcoin madenciliği

Bitcoin ve diğer kripto para madenciliği alanındaki yenilikçi ve yaratıcı yöntemlerin araştırılması, dijital para birimlerinin, özellikle de Bitcoin fiyatının sürekli artması nedeniyle her zaman çok ilginç bir girişimdir.

Tesla modeli gibi elektrikli araç süper şarj cihazlarının kullanılması iyi bir fikir olabilir, ancak bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Bu endişeler arasında, madencilik teçhizatının zaman içinde otomobilin iç parçalarına zarar verebilecek çok miktarda ısı üretmesi ihtimali var. Ayrıca, Bitcoin madenciliği için sürekli olarak kullanıldığında aracın pil takımına kolayca zarar verilebilir.

Büyük potansiyeline ve muhtemelen iyi karlarına rağmen, Tesla ya da diğer elektrikli araba sahipleri, arabalarının performansı üzerindeki potansiyel olumsuz etkileri nedeniyle kripto para madenciliği için bu yaklaşımı kullanıp kullanmamak konusunda dikkatle karar vermelidir.

Dijital paraları üretmek isteyenler, güneş panelleri gibi yenilenebilir enerjilerin kullanımı gibi madencilikteki diğer yaklaşımları keşfetmek isteyebilir.

Bununla birlikte, hâlâ gelişmelerin erken aşamalarında oldukları için, bu yeni teknolojiler çok fazla yatırım gerektiriyor. Madenciler, Bitcoin’i bu yöntemleri kullanarak üretmeye karar verirlerse, büyük miktarda para harcamak için hazır olmalılar.

Tüm bunlara rağmen ismini bilmediğimiz madencinin Tesla S ile Bitcoin madenciliği yapan ilk girişimci olarak tarihe geçtiğini söyleyebiliriz.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. İyi de tesla daki bu süper şarj ünitesi elektriği nerden sağlıyor. Araç hareketindense araç durunca ne oluyor?

    Reply
Bizi Takip Edin