Terra Classic yeniden atağa kalktı: 400 milyon dolarlık değerini tekrar korudu

Terra’nın bir hatası tüm piyasaya mal oldu: UST’nin çöküşü Merkez Bankalarını cesaretlendirecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Stablecoin pazarının büyük çöküşü, geleneksel ekonomi sistemlerine koz olarak geri döndü. UST’nin yarattığı çöküş hikayesi tüm stablecoinlerin sorgulanmasına neden oldu. Hatta TerraUSD’nin çöküşü sonrasında Tether’inde 0,95 centlere kadar düştüğünü gördük. Bir silkeleme yaşayan USDT, sonradan topladı. Ancak tehlike geçmemiş olabilir. Bu gelişmeler ise en çok Merkez bankalarının işine geldi.

Merkez bankaları, UST’nin çöküşü sonrasında CBDC’ye daha fazla ılıman olabilir. Bazı endüstri uzmanlarına göre, devam eden TerraUSD erimesi, merkez bankası dijital para birimi oluşturmayı daha ciddi bir şekilde düşünmesi gereken son itici güç olarak ön plana çıkabilir.

CoinGecko’ya göre, UST, 1 dolarlık hedef taban fiyatından bir hafta sonu sabitlendikten sonra Pazartesi günü erken saatlerde 0.126 dolara düşük bir spiral oluşturmasının ardından geçen hafta çarpıcı bir şekilde çöktü. Tokenın bir diğer ortağı LUNA ise, geçen hafta 86 dolardan neredeyse 0 dolara düştü.

Merkez bankaları CBDC üzerinde duruyor

Bazı endüstri üyeleri, konuşmanın yakında güvenilir, devlet tarafından işletilen bir CBDC ihtiyacına geçebileceğini tahmin ediyor. Merkez bankalarının CBDC’leri basması ve dağıtması için teknoloji sağlayan eCurrency CEO’su Jonathan Dharmapalan, “Dijital paraya yönelik, ister stablecoin şeklinde isterse merkez bankası tarafından ihraç edilen bir enstrüman şeklinde gelsin bir talep var” diyerek ekledi:

“Gerçekten istikrarlı bir ABD doları sağlama çabalarımızı hızlandırıyoruz… Bence bu masaya konulması gereken bir konuşma.” 

Durum, ABD’de stablecoin politikası ve düzenlemesi etrafındaki tartışmaları hızlandırdı. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kimlerin stablecoin ihraç etmesine izin verileceği konusunda politika oluşturması için Kongre’ye yaptığı savunmayı ikiye katladı. Jonathan Dharmapalan,

“Stablecoin düzenlemesi hakkında çok fazla konuşma yapıldı ve neyin yasa olacağına karar vermedik. O zaman bir kez yasa haline geldiğinde, stabilcoinleri kim düzenler? Bankaları düzenleyen insanlar mı, menkul kıymetleri düzenleyen insanlar mı olacak? Hangi varlığın stabilcoin düzenleyicisi olduğu konusunda tartışmalar var.” 

Blockchain Derneği’nin Yönetici Direktörü Kristin Smith ise,

Hala bunun gerçekleşmesinden çok, çok yıllar sonra olduğunu düşünüyorum ve o zamana kadar çok olgun bir stablecoin piyasasına sahip olacağımızı düşünüyorum. Finansal hizmetler sistemimiz bugün olduğundan önemli ölçüde farklı görünecek. Bu nedenle, o zamana geldiğimizde birine olan ihtiyaç o kadar keskin olmayabilir.”

blockworks


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin