Dikkat çeken rapor: Terra yatırımcılar neler yapmalı? İşte detaylar
Dikkat çeken rapor: Terra yatırımcılar neler yapmalı? İşte detaylar

Dikkat çeken rapor: Terra yatırımcıları neler yapmalı? İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen ay Terra ekosistemini ve tüm kripto pazarını sarsan talihsiz olayın ardından, TerraUSD (UST) ve LUNA’nın çöküşüyle ilgili çeşitli sebepler ortaya çıktı.

Chicago merkezli Jump Trading’in kripto para birimi kolu olan Jump Crypto tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, UST’nin kitlesel olarak çöküş nedeni açıklandı. Büyük yatırımcılar sabit para birimini kaybettikten birkaç dakika sonra pozisyonlarından çekildi.

Küçük yatırımcılar toplanırken büyük UST yatırımcıları heyecanlı

Büyük UST yatırımcıları stabil coinleri pozisyonlarından çıkarken, küçük yatırımcılar projeyi destekleyen ağır risk sermayedarlarını göz önünde bulundurarak kripto para yeniden toparlanacağını umarak düşüşte satın alma işlemi gerçekleştirdi.

Ancak, büyük yatırımcıların Terra tokenlerinden çıkışı, küçük yatırımcılar girişiyle doldurulamayacak kadar büyük bir boşluk bıraktığı için işler böyle olmadı. Jump Crypto araştırmacıları Nihar Shah ve Maher Latif tarafından yazılan raporda, büyük yatırımcılar Terra Anchor programından 7 Mayıs 2022 gibi erken bir tarihte, yani UST’nin dolar karşısında sabitlenmesini kaybetmesinden bir gün sonra çıkarken, birkaç gün sonra daha küçük yatırımcılar bir araya geldi.

Küçük yatırımcılar Terra ekibinin sunduğu %20’lik devasa yatırım getirisinden yararlanmayı umuyorlardı. Ancak, büyük oyuncuların altcoin pozisyonlarını kapattığını çok az biliyorlardı.

Rapora göre:

“İlk olarak, bölüm, 7 Mayıs Cumartesi günü yetmiş beş dakikalık bir pencerede UST/3CRV havuzundaki işlemlerin bir kombinasyonu tarafından tetiklendi. Bu işlemler, TFL’nin UST likiditesini geri çekmesini ve havuza büyük UST satış emirleri veren iki cüzdanın havuzun dengesini ve derinliğini alt üst etmesini içeriyordu.”

Büyük mevduat sahipleri, çıkışları orantısız bir şekilde yönlendirdi. Aslında, küçük mevduat sahipleri bu dönemde risklerini artırdı. 9 Mayıs tarihinde gerçekleşen kripto piyasası satışları, UST’ye ek baskı ekledi ve bu da sonunda onu birkaç yüz baz puan ile sabitten uzaklaştırmış olabilir.

Zincir üzerindeki yakma mekanizması UST’yi yakmak için LUNA’yı yazdırmaya başladığında, LUNA arzı fırladı ve LUNA’nın fiyatı çöktü. Jump Crypto’nun feshedilmiş Terra blok zincirine yoğun bir şekilde dahil olduğunu belirtmekte fayda var. Jump Crypto başkanı Kanav Kariya, Terra’nın yönetim konseyinin bir üyesidir ve TerraForm Labs web sitesinde listelenir ve Jump’ın Terra’ya ne kadar yakın olduğunu gösterir.

Jump Crypto ve TerraForm Labs arasındaki ilişkiye rağmen, rapor Terra ekosistem belirteçlerinin çöküşü sırasındaki rolünü vurgulayamadı. Jump Crypto, UST ve LUNA’nın çöküşü sırasında oynadığı rolü tartışmayı reddetmesine rağmen, büyük Terra yatırımcılarının, stabil coinin derinliği sırasında küçük yatırımcılar daha erken ayrıldığı yaygın bir bilgidir.

Daha önce bildirildiği gibi Panthera Capital, kripto para birimi muazzam bir şekilde çökmeden önce Terra ekosistem belirteçlerinden 100 kattan fazla kar elde ettiğini açıkladı. Panthera’nın ortak yatırım sorumlusu Joey Krug’a göre, şirket 1,7 milyon dolarlık ilk yatırımından 170 milyon doların üzerinde para kazandı.

Panthera Capital’in Terra tokenlerinin ne kadar şanslı olduğunu tartışan Krug, şunları söyledi:

“2022’nin üzerinde sattığımız büyük kısmı ve 2022’nin bir kısmını sattığımız için, bu gerçekten basit bir risk yönetimi nedeniydi. Fonun gitgide daha büyük bir parçası haline gelmeye devam etti ve bu nedenle, bir pozisyonun fonun çok büyük bir kısmı olduğu bir likit hedge fonu gerçekten yönetemeyeceğiniz için riskten vazgeçmek zorunda kaldık.”

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin