Terra topluluğu bakın kasım ayında ne kadar yakım gerçekleştirdi?

Terra topluluğu bakın kasım ayında ne kadar yakım gerçekleştirdi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra-Luna vakasının üzerinden 6 aylık bir süreç geçse de etkileri sürüyor. Bunun nedeni ise halen piyasada yer edinen bir varlık olması. Hatırlarsanız Terra kurucusu bir hard fork ile beraber eski Luna ve yeni Luna olarak iki varlık ortaya çıkarmıştı.

Her iki varlık ortaya çıksa da eski Terra mağdurları halen istediklerini alamadı. Bu yüzden de şu an Terra topluluğu, LUNA yakımı yapıyor. 

Terra topluluğu, dolaşımdaki arzını azaltmak ve fiyatını tatmin edici seviyelere getirmek için büyük miktarlarda LUNC tokeni yakmayı hedefliyor. Topluluk, Terra Rebels v22 yükseltmesini uygulayarak yakma oranını yükseltti. Bu sayede birkaç ayda topluluk yaklaşık 29 milyar LUNC tokeni yaktı

Terra topluluğu, Binance’dan daha çok yakım yaptı

Kripto borsası Binance’in aylık bazda LUNC yakma mekanizmasına geçiş yaptığını duyurmasıyla, Terra topluluğu Kasım ayında yaklaşık 150 milyon LUNC tokeni yaktı.

Binance, Ekim ayında LUNC spot ve marjin ticaret çiftlerindeki işlem ücretlerinden yaklaşık 13.712 milyar LUNC tokeni yaktı. Kripto borsası, 31 Ekim’de ilk yakımda  5,5 milyardan fazla Terra Classic (LUNC) tokeni ve beşinci partide 1,26 milyar Terra Classic (LUNC) tokeni yaktı.

Doğrulayıcılar Allnodes ve LUNC DAO, Kasım ayında yakılan 150 milyon LUNC’ye en çok katkıda bulunanlar olmaya devam ederken, yeni bir proje sadece 6 ayda milyarlar yakacağını iddia ediyor. LUNC geliştirme grubu TerraCVita, Terra Casino’nun 6 ayda 24 milyar LUNC yakabileceğini iddia etti. 

Allnodes , haftalık yakma işleminin bir parçası olarak 25.827.385 LUNC tokeni yaktı, LUNC DAO ise 4.928.589 LUNC burn işlemi gerçekleştirdi.

LUNA ile ilgili yeni gelişmeler

Terra Classic fiyatı, yükseltmeler ve değişiklikler arasında muhtemelen Aralık ayında büyük bir ralliye tanık olacak. Geliştiriciler, CosmWasm yükseltmesini içeren v23 yükseltmesini uygulayacaktır. Ayrıca, 5 Aralık’ta tahmin edilen 10.542.500 blokta Cosmos blok zincirleriyle blok zincirleri arası iletişimi (IBC) yeniden etkinleştirecekler.

Terra topluluğunda tartışma konusu olarak değerlendirilebilecek bir gelişme yaşandı. Birkaç popüler Twitter tanıtıcısı, bir grup geliştiricinin yeni Birleştirme Protokolü ile geldiğini ortaya çıkardı. Bunun amacı, Terra ve Terra Classic (LUNC) ekosistemlerini bir araya getirmek.

Birleştirme Protokolü ayrıca, uzun vadeli likidite sağlanması için onlara ekstra DEX teşvikleri ödeyerek, LUNC’lerini doğrudan LUNA’ya çeviren kullanıcıları ödüllendirecektir. 

LUNA topluluğu bölünmüş durumda

Terra topluluğu bu karar için ikiye bölünmüş durumda. Çoğu bu protokole karşıydı, birkaçı ise hareketi destekliyor. LUNC DAO, bu teklifin tamamen meşru olmasına rağmen protokolü destekleme planlarının olmadığını ve buna karşı çıktıklarını belirtti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin