Terra tabanlı Anchor Protocol (ANC), getiri oranını düşürmek için oylama başlattı!
Terra tabanlı Anchor Protocol (ANC), getiri oranını düşürmek için oylama başlattı!

Terra tabanlı Anchor Protocol (ANC), getiri oranını düşürmek için oylama başlattı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Şu anda en yüksek getirili stabil coin platformlarından biri olan Terra tabanlı bir program olan Anchor Protocol (ANC), yaklaşık %20 yıllık getiriyi düşürebilecek bir oylama başlattı. Topluluk, protokolün rezervlerinin korunmasına yardımcı olmak için yeni bir öneri sundu.

Terra kurucusu verimin dinamik hale gelmesini bekliyor

Terra ekibinin Cuma günü geç saatlerde gerçekleştirdiği oylamayla birlikte rezervlerindeki dalgalanmalara dayalı olarak yarı dinamik bir getiri oranı kurmayı amaçlıyor. ANC, TerraUSD (UST) mevduatlarında %20’ye yakın bir getiri sunuyor. Getiriler genellikle UST borçlularından gelen faiz ödemeleri yoluyla finanse edilirken, mevduat sahiplerinin borç verenlere oranı oldukça iyi bir orana sahip. Ayrıca protokolün getiri ödemelerini rezervlerinden finanse etmesine neden oldu.

Mevduat, platformdaki borçlanmaların neredeyse dört katına sahip. Özetleyecek olursak 10 milyar UST’nin (10 milyar dolar) üzerindeki toplam mevduatla karşılaştırıldığında, getiri rezervi yaklaşık 417 milyon UST değere sahip.

Yüksek miktarda mevduat göz önüne alındığında, teklifin onaylanması durumunda verim düşme olasılığı oldukça yüksek. Şu anda, toplam ANC sahiplerinin yaklaşık %2’si oy kullandı ve biraz daha fazla sayıda seçmen öneriye karşı çıktı. Oylama 23 Mart tarihine kadar açık olacak. Oylamanın bitmesi için ANC sahiplerinin en az %10’unun katılım yapması gerekiyor.

Bugünkü oylama, topluluğun bu ay ikinci kez verimi düşürmeye oy verdiğini gösteriyor. İlk kez, UST mevduatlarının boyutuna bağlı olarak oranları %50’ye kadar düşürmeyi amaçlayan Polychain Capital ve Arca Prop tarafından yapılan bir teklif üzerine yapıldı. Teklif, ANC sahipleri tarafından ezici bir çoğunlukla reddedildi.

Mevcut oylamaya ilgili görüşler ise oldukça karışık görünüyor. Terra’nın kurucusu Do Kown (@stablekwon), ANC oranının “çılgın” terimlerle de olsa muhtemelen daha dinamik bir olacağına inanıyor.

ANC, DeFi’de en yüksek verimlerden birine sahip

Protokol, şu anda stabil coin tarafından sunulan en yüksek getiriler arasında yer alan %20’lik yıllık getiri oranı nedeniyle mevduat sahiplerinde büyük bir ilgi görüyor. Karşılaştırıldığında, Tether, USD Coin ve Binance USD dahil olmak üzere en iyi stabilcoinlerin getirileri %12’ye kadar çıkıyor.

Bu artan talep, ANC’nin yönetim tokeninin yanı sıra Terra’nın protokolde pay almak için kullanılabilecek yerel tokeni LUNA’nın fiyatını destekledi. Her iki token de yukarı hareket ediyor. Son mevduat akışı, Terra topluluğunun 1 milyar dolarlık sermaye artışı ve LUNA yakma da dahil olmak üzere ANC’nin rezervlerini destekleme hareketlerini de teşvik etti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin