Terra'nın stabilcoin'i yeni düzenlemelere sebep olabilir
Terra'nın stabilcoin'i yeni düzenlemelere sebep olabilir

Terra’nın stabilcoini 1 doların altına düştü, piyasa sarsıldı: Sırada çok kritik bir hamle var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Real Vision CEO’su Raoul Pal, Terra’nın algoritmik stabilcoini UST ile ilgili son sorunların yeni stabilcoin düzenlemelerine yol açabileceğini söyledi.

Eski Goldman Sachs yöneticisi, Bankless’a verdiği yeni bir röportajda, UST’nin ABD dolarına sabit olmasına rağmen dün 1 doların çok altına düşmesinin ardından bazı yorumlarda bulundu.

UST, teorik olarak 1 UST’nin 1 dolar değerinde LUNA karşılığında kullanılmasına izin veren bir para basma ve yakma mekanizması aracılığıyla USD’ye sabitlenecek şekilde tasarlandı. Fakat kripto piyasaları keskin bir düzeltmeye girdi ve LUNA’nın fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesinden %77’nin üzerine düşerek piyasa değerini UST’den daha düşük hale getirdi. UST de USD’ye sabitlenmesini kaybetti.

Pal’ın açıklamaları şöyle:

“Tasfiye edilecek sadece 3 milyar dolar var… Bu, Anchor Protocol’ü değiştirir mi, zincirleme etkilerinin ne olduğunu bilmiyorum. Belki Avalanche’ta daha fazla zincirleme etki görürüz, bilmiyorum, çok karmaşık bir ekosistem. Terra’nın da bu yüzden içini dışını bilmiyorum. Ethereum ekosistemini ayırmaya çalışmak gibi, bu son derece karmaşık, kimse fay hatlarının nerede olduğunu, kimin kaldıraca sahip olduğunu ve kimin sahip olmadığını gerçekten bilmiyor.

Piyasalar böyle, yaptıkları şey bu; en zayıf elleri bulup onu en güçlü ellere sürüklüyorlar ve bu her zaman dünyanın yolu…”

Stabilcoin’lere düzenleme gelebilir

Pal, UST ile ilgili durumun düzenleyiciler tarafından stablecoin’lere yeni kurallar ve kısıtlamalar getirmek için gerekçe olarak kullanılabileceğini söylüyor. Sektördeki pek çok kişi stabilcoin düzenlemelerinden şikayet edecek olsa da, bunun muhtemelen alan için gerekli bir basamak olduğunu belirtiliyor.

“Bence sadece hükümet değil, hiç kimse düzenlenmemiş stabilcoinler istemez. İster özel sektör ister devlet olsun, merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC’ler) istiyorlar. Bir karışım olacağını düşünüyorum. Bunu kimse istemiyor. Bu yüzden bunu bir bahane olarak kullanacaklar.

Sorun şu ki, başkasının para birimini ödünç alıyorsak, beğensek de beğenmesek de onların oyununu oynamak zorundayız. Bu onların para birimi. Dolayısıyla, bir algoritmamız var diye, bunun Federal Rezerv’in para birimi olmadığını düşünen herkes delidir.”

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin