Terra şimdi de SEC soruşturması altında! Bakın fiyat nasıl etkilendi?
Terra şimdi de SEC soruşturması altında! Bakın fiyat nasıl etkilendi?

Terra şimdi de SEC soruşturması altında! Bakın fiyat nasıl etkilendi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Birçok yatırımcıyı mağdur eden Terra’nın inceleme ve soruşturmalarına şimdi bir yenisi daha eklendi. Son olarak Terra’nın SEC soruşturması altında olduğu öğrenildi. Ayrıca Salı günü, bir Terraform Labs çalışanı 80 Bitcoin çaldığı için tutuklandı.

Terra hakkında şok araştırma

Güney Kore portalı Naver tarafından hazırlanan bir rapora göre, SEC, Terra’nın kara para aklama durumunu ele geçirdi. Ancak bu soruşturma, Terra ve Luna’nın çöküşünü çevreleyen iddialarla ilgili değil.

Rapora göre,

“ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu kısa süre önce Terra’nın bazı kilit tasarımcıları için uzaktan bir video anketi gerçekleştirdi ve Terra’nın zayıf tasarım yapısını sorgulamaya odaklandı. Tasarımcılar daha önce Terra ve Luna’nın çöküşünü tahmin etmişti. Do Kwon tarafından ciddiye alınmayan tehlikeye birkaç kez dikkat çektiler.”

SEC şok edici bir iddia ortaya attı ve her ay yaklaşık 100 milyar won şirket fonunun zimmetine geçirildiğini tespit etti. Fonların, Terra çöküşünden birkaç ay önce işletme giderleri için gönderildiği söyleniyor. Rapora göre, bu planın Kwon’un kara para aklama planı olduğuna inanılıyor.

SEC kanıt elde etti

Ayrıca ABD düzenleyici kurumu, paranın birçok kripto para cüzdanına transfer edildiğine dair dahili kanıtlar buldu. Ancak, Kwon’un kişisel kapasitesi kadar para almadığı söyleniyor.

Ayrı bir Terra soruşturmasında, şirketin bir çalışanının yaklaşık 2.39 milyon dolar değerinde Bitcoin çaldığı tespit edildi. Hırsızlığın geçen ay Terra’nın çöküşü sırasında yapıldığı tahmin ediliyor.

Bu arada, bu soruşturmadan Terra fiyatı baya olumsuz etkilendi. CoinMarketCap’e göre Terra, son 24 saatte %23,66 düşüşle 2,69 dolardan işlem görüyor. Yatırımcı güvenindeki büyük kayıptan sonra projeyle ilgili tekrarlanan soruşturma ve şüpheler Terra fiyatını daha da düşürebilir.

Diğer taraftan, Kwon’a karşı benzer iddialarda bulunan FatMan, bu gelişme hakkında yorum yaptı. Bunun daha önce ortaya attığı iddiaları doğruladığını söyledi. “Bu, kaynaklarım tarafından sağlanan bilgileri doğruluyor.” Kwon’un sessizce yüz milyonları yabancı banka hesaplarına ve Bitcoin cüzdanlarına nakde çevirdiğini belirtti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin