Terra sahipleri buraya! Luna 2.0 hakkında bilmeniz gerekenler ve daha fazlası…

Terra sahipleri buraya! Luna 2.0 hakkında bilmeniz gerekenler ve daha fazlası…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Luna ile ilgili planlamanın ve çözümün sonuna yavaş yavaş geldik. Ancak asıl önemli gün yarın… Luna 2.0 ve Airdrop anlamını tam anlamıyla yarın kazanmış olacak. Terra 2.0 henüz dün tanıtıldı ve testnet aşamasına Çarşamba günü itibarıyla start verildi.

Airdrop devam ederken, LUNA sahiplerinin bilmesi gereken her şey burada. Gerekli tüm bilgileri bir yazı içinde toplayarak tüm karışıklığa son vermek istedik.

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca, kripto dünyası Terra ekosisteminin ani çöküşüyle sarsıldı. Algoritmik stablecoin’i (UST) dolar paritesini kaybettikten sonra, her şey çöktü ve LUNA kelimenin tam anlamıyla 0 dolara gerledi. Birçok yatırımcıyı parasız bıraktı. Şimdi topluluk, esasen yeni bir zincirin çatalını görecek.

Kısa bir özet

9 Mayıs’ta, Terra protokolünün üzerine inşa edilen ve tüm ekosisteminin arkasındaki itici güç olan algoritmik stabilcoin, çöktü. 1 dolara sabit olması gereken varlık iki sıfırı birden gördü.

Algoritmanın çalışma şekli nedeniyle yatırımcıların 1 UST’yi (1 doların altında işlem gören) 1$ değerinde LUNA karşılığında kullanabildikleri muazzam bir arbitraj fırsatı sağladı. Bu tasarımın amacı UST’yi yok etmek ve arzını azaltmaktı ki bu da değerini artıracaktı. Ancak satış baskısı muazzam şekilde gerçekleşti. Bu da UST’yi 1 dolara sabitleyemedi.

Sonrasında yatırımcılar LUNA’yı fazladan basmalarına izin vererek birkaç gün içinde 6 trilyon  LUNA’nın üzerinde muazzam bir arz yarattı. Fakat bunun dönüşü daha da trajik oldu. Luna adeta sıfırlandı 

Tüm Terra ekosistemi silindi ve kripto tarihinde sonsuza dek yankılanacak bir olayda sadece bir haftadan kısa bir süre içinde yanmış oldu. Piyasadan ise milyarlarca dolar yok oldu.

Luna 2.0 nedir?

Protokol kurucusu ve CEO’su Do Kwon, “Terra’nın sadece UST olmadığını” savunarak bir canlanma planı hazırladı. Planın birkaç hafta içinde nasıl değiştiğine dair ayrıntılara girmeden, oylamaya sundu. Terra topluluğu ve onaylayıcılar teklifi oyladılar.

Nihai teklif için oylama 25 Mayıs’ta yani dün sona erdi. Oy kullananların %65,5’i önergeyi onayladı, %20,98’i çekimser kaldı, %13,20’si ise reddetti.

Terra Ecosystem Revival Plan 2 olarak  adlandırılan  plan, algoritmik bir stablecoin’e sahip olmayacak yeni bir Terra zincirinin oluşturulmasını görmeyi amaçlıyor. Eski zincir Terra Classic olarak adlandırılacak. LUNA’sı LUNC kodunu taşıyacak. Yeni zincirin tokenın adı LUNA olarak kalacak.

Luna 2.0’ı destekleyen borsalar

Luna 2.0 tanıtıldıktan sonra borsaların destekleyip desteklemeyeceği merak ediliyordu. Ancak hızlı bir geri dönüş alan ekip tek tek destek gördü. İşte destekleyen borsalar:

Luna Airdrop nedir?

Yatırımcılar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de Luna Airdrop. Luna 2.0 kadar önemli olan bu kavram aslında varlık sahiplerine yeni token dağıtımı olarak tanımlanabilir. LUNA Airdrop’u ve LUNC token sahiplerine dağıtılma şeklidir. 

Yeni Luna dağıtım planı

  • Topluluk havuzu – %30
  • Saldırı öncesi LUNA sahipleri: %35
  • Saldırı öncesi AUST sahipleri – %10
  • Saldırı sonrası LUNA sahipleri – %10
  • Saldırı sonrası UST sahipleri – %15

Luna yükselir mi?

Luna sahipleri elindeki varlıkların ne olacağını merak ediyor. Luna yükselir mi? Sorusunu yanıtlamak bu süreçte daha zor. Bunun yerine yarın dağıtılacak Airdrop sonrasında Luna geleceği netleşmiş olacaktır.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin