Do Kwon’un yakalanma kararı kırmızı bültene eklenecek mi?

Terra Luna’ya bir kötü haber Lido Finance’dan geldi: Bakın nasıl bir karar çıktı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra Luna, kurtarma çabalarını sürdürürken, bir olumsuz haber geldi. Piyasanın önde gelen finans sistemlerinden biri olan Lido Finance, Terra’ya ait yeni blok zinciri hakkında önemli açıklama yaptı.

Lido Finance, Terra Luna’nın mevcut zincirinin bu ayın başlarındaki ani çöküşünden sonra, yeni Terra blok zincirini desteklememeye karar verdi.

Merkezi olmayan finans (DeFi) sistemi projesinin merkezi olmayan özerk organizasyonu (DAO), yeni bir karar aldı. Daha öncesinde oylamaya sunulan teklifin sonuçlarını bugün açıkladı. Çarşamba günü itibarıyla yeni Terra Luna zincirini destek sağlanmasına şiddetle karşı çıktı. Yapılan oylamada yeni zincirin desteklenmesin reddetti. Toplamda 54 milyon LDO sadece 3,1 milyon LDO ile karşı oy kullandı.

Terra Luna’nın yeni zinciri Lido Finance tarafından kabul görmedi

Lido Finance, stake edilen tokenların değerini ortaya çıkaran ve stake edenlere daha fazla likidite sağlayan bir likit stake protokolüdür. Şu anda Ethereum’daki baskın sıvı staking protokolü olarak dikkat çekiyor. Teklife göre Terra, Ethereum’dan sonra ikinci en büyük platformdu.

Terra USD, ABD dolarına sabitlenmiş halde tutmak için tasarlandı. Ancak bunu son çöküşle başaramadı. Bu, Luna için token arzı katlanarak artarken fiyatı sıfıra doğru düştüğü için Mayıs ayı başlarında bir ölüm döşeğine gitti.

Terra blok zincirinin geleceğine karar vermek için oylama yapıldı. Bu oylamada çıkacak olan sonuca göre, ana teklif, zinciri yeniden başlatmak. Önceki ağın çöküşünden etkilenen farklı kullanıcılara tokenları ise Airdop ile yollamak.

Fakat token sahiplerini Lido Finance’in yeni ağı desteklemesi gerektiğine ikna etmek için yeterli olmadığı görülüyor. Teklifle ilgili yorumlar, yeni ağı ilk oluşturulduğunda desteklemenin riskli olabileceğini söylüyor. Çünkü önceki blok zincirinin yaptığı gibi çekiş kazanıp kazanmayacağı belli değil. Konuyla alakalı bir yorumcu ise şunları söyledi:

“Zincirin yararlı ve iyi işletildiği ve taban desteğinin olduğu kanıtlanırsa, yeniden başlatmaya sonra katılabiliriz. Şu anda yeniden başlatma hakkında çok fazla soru var.”

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin