Terra (LUNA) toplam değeri, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 31 milyar dolara yükseldi!
Terra (LUNA) toplam değeri, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 31 milyar dolara yükseldi!

Terra (LUNA) toplam değeri, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 31 milyar dolara yükseldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra TVL’si 7 gün içinde %17 artarak 31 milyar dolara ulaştı. Terra (LUNA) merkezi olmayan finans (DeFi) ekosistemi son zamanlarda faaliyet merkezi haline geldi. Son yedi gün içinde, Terra’nın DeFi ekosisteminin kilitli toplam değeri (TVL) %17 artarak 31 milyar dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar ulaştı.

Terra, çok yönlü DeFi hakimiyeti için oynuyor

Elde edilen verilere göre Terra, TVL tarafından en büyük ikinci blockchain olarak yer alıyor ve şu anda yalnızca Ethereum’un arkasında yaklaşık %11,88’lik bir paya sahip. Bireysel olarak, Terra’nın DeFi protokolleri etkileyici performansı devam ediyor. Anchor Protocol (ANC), bu dönemde Ethereum tabanlı Aave’yi (AAVE) geçerek blockchain endüstrisindeki en büyük borç verme protokolü konumuna geldi. Anchor Protocol’ün TVL’si, %20’lik yüksek APR’si ile mevduat çektiği için yaklaşık 15,73 milyar dolar seviyesinde yer alıyor.

Terral Luna TVL above $30 B

Ayrıca Terra’nın TVL artışını tetikleyen, dolara sabitlenmiş kripto parası algoritmik stabil coini Terra USD’dir (UST). Terra, Bitcoin’i stablecoin için yedek para olarak benimsedi. LUNA Foundation Guard (LFG), kısa bir süre içinde 1,4 milyar doların üzerinde Bitcoin alımı gerçekleştirdi. LFG’nin uzun vadede 10 milyar dolar değerinde Bitcoin’e sahip olmayı hedefliyor.

Terra’nın kurucusu ve Terraform Labs’ın (TFL) CEO’su Do Kwon, UST’nin tüm kripto endüstrisinde merkezi olmayan stabil coin’i olabileceğini düşünüyor.

“Amaç, Terra blok zincirindeki en büyük stabil coin olmak değil. Yakın tarihli bir röportajda, geliştiricilerin ve kullanıcıların olduğu her yerde olmayı planlıyoruz”

Sonuç olarak, blockchain girişimcisi yakın zamanda Ethereum tabanlı borsa likidite havuzu Curve’de yeni bir likidite havuzu ortaya çıkardı. 4pool olarak adlandırılan, TFL üyesi Ezaan’ın blog gönderisinde belirtildiği gibi UST, FRAX, USDC ve USDT’den oluşur. Terra, Frax ile ittifak kurarak DAI karşısında rekabet avantajı elde etmeyi umuyor.

LUNA yeni ATH’ye yükseldi

Terra blockchain yerel tokeni LUNA, büyüyen DeFi ekosistem hakimiyetinden yararlandı. Elde edilen verilere göre LUNA dün 117,91 dolarlık yeni bir ATH’ye ulaştı. LUNA şu anda son 24 saatte %1,61 düşüşle 114 dolar civarında işlem görüyor. Ancak, geçen hafta %19,5 arttı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin