featured

Terra Luna kripto para çöküşü, G7 ülkelerinin gündemine geldi: Tek şartname ise düzenleme…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra Luna kripto para çöküşü, yankılanmayı sürdürüyor. Tüm dünyanın eline büyük bir koz veren Luna Vakfı, işin ne kadar ciddi olduğunu henüz anlamamış olabilir. Yaptığı bir hata ve projede uyguladığı mantığın işlememesini tüm kripto endüstrisi çekiyor. Bu ağır bedel sadece sermaye kaybına değil, aynı zaman güven kaybına da neden oldu. Şimdi ise G7 ülkeleri Terra’nın çöküşü için devrede…

En gelişmiş 7 ülkenin bir arada bulunduğu G7, geçtiğimiz günlerde Almanya’da bir araya geldi. Sanayileşmiş ülkelerin maliye bakanları ve merkez bankası başkanları 19 ve 20 Mayıs’ta toplandı. Reuters tarafından 19 Mayıs’ta yayınlanan bir rapora göre ise ana konu kripto varlıklar oldu.

Toplantı sırasında hazırlanan bir belgede, maliye bakanları ve merkez bankacıları şu sonuca varmışlar:

“Kripto varlık piyasasındaki son kargaşa ışığında G7, FSB’yi (Finansal İstikrar Kurulu) tutarlı ve kapsamlı düzenlemenin hızlı bir şekilde geliştirilmesini ve uygulanmasını ilerletmeye çağırıyor.”

Terra Luna Kripto para: Düzenleme geliyor mu?

Terra Luna kripto para çöküşünden sonra dünya ülkeleri ortak bir karar alma ya da bölgesel birlikteliklerle bir düzenlemeye sıcak baktıkları gözüküyor. Bu haftanın başlarında, Biden yönetimi ayrıca Coinbase’den (NASDAQ: COIN) bir dosyalamanın endişelere yol açmasının ardından kripto para birimi endüstrisini düzenlemeye ilgi gösterdi.

ABD hükümet yetkilileri, bu tür uygulamaları suç saymak ve böylece müşterileri korumak için yasalara bakacak. Ek olarak, 20 Mayıs’ta, müşteriler isterse  Bitcoin’in 401(k) planlarına dahil edilebileceği yeni bir önlem aldığını açıklamıştı.

Luna Terra son durum

Mağdurlar ve yatırımcılar Terra Luna kripto para akıbetini merak ediyor. Ancak Luna ile beraber yeni düzenlemelerin perde arkası da iyi bilinmesi gerekir. 

Yasal, düzenleyici ve yasal inceleme, son zamanlardaki stablecoin çöküşünün bir sonucu olarak muhtemelen artacak gibi. Bu da olası yaptırım eylemlerini görmemizin önünü açıyor.

Gelecekteki düzenleme, stablecoin türleri arasında net bir yapısal ayrım yapmaya odaklanabilir. Dolar destekli ve algoritmik koda dayalı olan stablecoinlerin doğasında bulunan riskleri açıkça bu süreç dünyaya gösterdi.

Tüm bunlarla beraber Luna coin, belirsizliği kafalarda soru karşıtlığına neden oluyor. Üzerinde çalışılan plan olmasına karşın yine de netleşmiş bir gelişme yok.

Luna coin fiyat 

Luna Terra haber akışına yön veriyor. G7 toplantısında dahi ana konu içinde tartışıldı. Luna son durum merak edilirken araya hafta sonunun girmesi süreci belki yavaşlatabilir. Ancak kurucu Do Kwon, Twitter üzerinden sürekli yeni açıklamalar yaparak mağdurları umutlu tutmaya çalışıyor.

Luna coin fiyatı ise, geçen hafta yaşadığı ateşli günlerden sonra biraz daha duruldu. Anlık fiyatı ise 0,000112 dolar seviyelerinde. Yine de oynaklığın yüksek olabileceğini yatırımcı unutmamalı.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin