Terra (Luna) kan kaybetmeye devam ediyor, Dogecoin sıralamada Luna’yı geçti
Terra (Luna) kan kaybetmeye devam ediyor, Dogecoin sıralamada Luna’yı geçti

Terra (Luna) kan kaybetmeye devam ediyor, Dogecoin sıralamada Luna’yı geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra (LUNA), piyasa değeri Dogecoin’in (DOGE) altına düşerken değer kaybetmeye devam ediyor.

Dogecoin (DOGE), fiyatının son 24 saatte %4’ten fazla düşmesine rağmen piyasa değeri ile dokuzuncu sıraya yükseldi. Sert bir satış dalgasının ortasında %14 daha düşen, zor durumdaki Terra (LUNA) tokenini geçmeyi başardı.

LUNA, geçen Cuma günü %17’ye kadar düştükten sonra geçen haftalık değer kaybı %32,93 olarak gerçekleşti. En son fiyat çöküşü, Wonderland karmaşasının bir yayılma etkisi olarak görülüyor.

Tartışmalı rezerv para birimi protokolünün kurucu ortağı Daniele Sestagalli, topluluğun çoğunluğunun onu canlı tutmak için oy vermesine rağmen tartışmalı merkezi olmayan finans projesinin fişini çekti. Wonderland, sorunlu QuadrigaCX borsasının da kurucularından olan hüküm giymiş suçlu Michael Patryn tarafından yönetildiğinin ortaya çıkmasıyla ateş altına alındı.

Terra protokolü için sorunlar devam ediyor

Orijinal proje artık ölmüş gibi görünse de, “frogs” olarak bilinen topluluk üyeleri, projenin farklı bir DAO yapısına sahip yenilenmiş bir versiyonu olan Wonderland 2.0’ı başlatmak için bir teklif sundular.

Bazıları Wonderland’ı Frog Nation’daki başka bir DeFi projesi olan Abracadabra ile birleştirmeyi de önerdi, ancak böyle bir teklifin hayata geçmesi pek mümkün değil.

Abracadabra’nın Magic Internet Money (MIM) sabit parasını ödünç vererek TerraUSD (UST) sabit parasını stake etmek mümkün olduğundan, LUNA tokeninin fiyatı skandallı Wonderland’ın patlamasından doğrudan etkilendi.

LUNA’nın düşüş eğilimi, sabit %20 faiz oranı sunan Anchor protokolünün tükenen rezervleriyle de bağlantılıydı. Terraform Labs’ın kurucu ortağı Do Kwon, bir yandan acil nakit enjeksiyonu ile tükenme sorununun üstesinden gelmek için bir plan açıklarken, aynı zamanda bu çıkmazı küçümsedi.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin