SEC Başkanı, kriptoların çoğunun başarısız olacağını düşünüyor: Sizce de öyle mi?

Terra LUNA ile ilgili sorunlar devam ediyor mu? SEC Başkanı daha fazla düzenleme istiyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra LUNA’nın ne olacağı merak edilirken açıklamalar peş peşe geliyor. Hemen hemen her yazıda kripto dünyası için bu problemin dönüşü olumsuz şekilde olabileceğini var saymıştık. Özellikle de ülkelerin ve düzenleyicilerin eline büyük koz geçti. Son açıklama ise SEC Başkanı tarafından geldi. Olayın perde arkasını irdeleyen Gensler, düzenleme vurgusunu yineledi.

SEC Başkanı her fırsatta düzenlemenin önemine vurgu yapıyor. Son yaşlanılan olaylar ise işin tuzu biberi oldu. Başkan Gary Gensler Pazartesi günü, kripto piyasasının yatırımcıları Terra gibi projelerden korumak için daha fazla düzenlemeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Gensler, kripto ticareti ve kripto cüzdan platformlarını, LUNA ve UST örneğinde olduğu gibi yatırımcıların zor kazanılan parayı kaybetmesine neden olan bilgileri açıklamamakla suçluyor.

Terra LUNA’dan sonra düzenlemelerin kısa sürede gelmesi sürpriz olmaz

SEC Başkanı Gary Gensler, kripto para birimlerinin yüksek spekülatif olduğuna ve çoğu faaliyetin yalnızca belirli sayıda ticaret platformunda gerçekleştiğine inanıyor. Bu nedenle, ticaret platformlarının ve token ihraççılarının bir dizi kural ve açıklama yoluyla bireysel yatırımcıları ve kurumları korumak için SEC ile birlikte çalışması şiddetle tavsiye edilir.

Terra LUNA olayından sonra, Gensler düzenlemelerin ne kadar çok ihtiyaç olduğunu gösterdi. Aslında SEC burada yatırımcıları korumak istiyor. Öyle ki, Binance Terra LUNA krizinen günler sonra işlemleri kapadı. Arkada binlerce mağdur kaldı. Ayrıca, LUNA/BUSD paritesi işlemlere tekrar açıldı.

SEC Başkanı, yatırımcıları korumak için kripto kuralları ve açıklamaların gerekli olduğunu söyledi

Financial Industry Regulatory Authority’nin Washington’daki yıllık konferansında konuştu. Gensler,

Yalnızca birkaç kripto ticaret platformunun piyasayı kontrol etmesi nedeniyle kripto piyasasının merkezileşmediğini düşünüyorum. Ayrıca, bu kripto ticaret platformları ve kripto cüzdan firmalarının bilgileri yatırımcılara ifşa etmesi gerekiyor. Bizim şu temel pazarlığımız var:

Siz yatırım yapan halk, aldığınız risk konusunda seçimlerinizi yapabilirsiniz. Ancak tam ve adil bir açıklama olması gerekiyor ve insanların size yalan söylememesi son derece önemli.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin