LUNA, artan takoz sonrası düşüş endişesi mi taşıyor?
LUNA, artan takoz sonrası düşüş endişesi mi taşıyor?

Terra LUNA ağında yeni bir yakım işlemi gerçekleşecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra ağı protokolü Ozone UST stabil coin basabilmesi için topluluk havuzunda 4 milyar dolar ve toplam arzın yaklaşık %10 değerinde 90 milyon LUNA yakmayı teklif ediyor. Terra ağında yeni stabil coinleri basmak için yakılan LUNA miktarına “senyoraj” deniliyor.

Kabaca her hafta, bu senyorajın bir kısmı Luna yönetimi tarafından kontrol edilen topluluk havuzunu ödüllendirmek için kullanılıyor.

“Topluluk havuzunu yak” adlı öneriyle birlikte havuzda kalan tüm fonlar yakılacak ve gelecekte tüm senyoraj yakılmak üzere yönlendirecek ve mevcut ödülün dağıtımını amorti edecek. Projenin kurucusu Kwon Doo açıklama şu şekilde:

Önümüzdeki hafta, Terra sinyal desteği 44’ünü destekleyeceğiz ve Ozon için UST basmak üzere topluluk havuzunda 90 milyon LUNA yakmak için bir teklif başlatacağız. Bu yakım LUNA’nın toplam arzını 90 milyon azaltacak. Böylece UST arzını yaklaşık 3 ile 4 milyar artacak.

TerraUSDT (UST) 2.75 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Kwon, UST’nin piyasa değerinin bu yılın sonuna kadar 10 milyar doları aşacağını söylüyor. Kwon ayrıca, bu işlemin bir yan ürününün, çok sayıda takas ücretinin tahakkuk edeceğini ve bunun da LUNA hisse getirilerinin %15’ini oluşturması bekleniyor.

Messari’den Ryan Watkins, bu yanma miktarının şimdiye kadar olan en büyük yakım olduğunu belirtti. UST’nin arzını bir gecede 6.7 milyar dolara çıkarmasını bekliyor.

Bu yanık haberinin bir sonucu olarak, LUNA Cuma günü %30 oranında yükselerek 45,25 dolara ulaştı. Yazım sırasında 42,46 dolardan işlem gören LUNA %6,450 arttı. LUNa bu yükselişe rağmen en yüksek seviyesi olan 50 dolardan %14 azaldı. Öte yandan Terraform Labs ve CEO Kwon, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) dava açtı.

Kwon, geçen ay Messari’nin Mainnet konferansında kendisine SEC tarafından mahkeme celbi tebliğ edildiğini de doğruladı. Dosyaya göre mesele birkaç ay öncesiyle ilgili. Mayıs ayında SEC’in İcra Birimi’nin Kwon’a e-posta göndermesiyle başladı. Terra’nın merkezi olmayan finans (DeFi) platformu Mirror Protocol, büyük ABD firmalarının hisse senetlerinin basıldığı ve alınıp satıldığı davanın merkezinde yer alıyor.

Mahkeme celbine, Kwon ABD düzenleyicilerine ifade vermesi gerekiyor ancak Kwon buna itiraz ediyor. Anderson Kill avukatı Stephen Palley, Bir düzenleyiciye karşı bir önleyici davanın mantıklı olduğu nadir bir durum yorumunu yaptı.

Ajans ayrıca Terra avukatlarına şirkete dava açabileceklerini söyledi:

SEC avukatları, TFL’ye [Terraform Labs] karşı bir tür icra eyleminin garanti edildiğine ve herhangi bir işbirliğinin ve düzeltici eylemlerin uygulanmasının bir parçası olarak mali yaptırımın azalmasına yol açacağına inandıklarını tavsiye etti.

Kwon’a konferanstan kısa bir süre sonra, Mirror Protokolü ile ilgili kendisine hizmet edildiğini reddetti.

bitcoinexchangeguide


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin