Terra (LUNA) kurucusu sonunda sessizliğini bozdu!
Terra (LUNA) kurucusu sonunda sessizliğini bozdu!

Terra (LUNA) kurucusu sonunda sessizliğini bozdu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra Labs’ın kurucu ortağı ve CEO’su Do Kwon, sonunda ağının çökmesi hakkında konuştu. Zor durumdaki Terra ekosisteminin mevcut durumdan nasıl kurtarılabileceğine dair bir teklif sundu. Önerisi, zinciri yeniden oluşturmak ve toplam token arzını 1 milyara sıfırlamak etrafında dönüyor.

Ona göre, Luna’nın değeri neredeyse sıfıra düşmüş olsa bile hâlâ dolaşımda milyarlarca dolar değerinde UST var. Luna arzının büyük ölçüde seyreltilmesiyle, güveni yeniden inşa etmek imkansız.

Do Kwon’un canlanma planı

Önerisine göre, sunduğu değer nedeniyle Terra ekosistemi ve topluluğu korunmalı.

“Terra topluluğu, topluluğu ve geliştirici ekosistemini korumak için zinciri yeniden oluşturmalı” dedi.

Kwon ayrıca, Luna’nın arzını 1 milyar tokene sıfırlamak olan ana fikirle blok zinciri ağının nasıl yeniden oluşturulacağına dair fikirler de sundu. Yeni arzın, serbest bırakmadan önce Luna sahipleri, UST sahipleri, zincir durma noktasındaki Luna sahipleri ve topluluk havuzu için olması gerektiğini önerdi.

Hem UST sahipleri hem de erken Luna sahipleri, yeniden dağıtım formülüne göre her biri %40 alacak. De-peg ve Topluluk havuzundan sonra yeni Luna sahipleri de %10 alacak.

Dağıtımın çok mantıklı olduğunu ekledi çünkü ağın borç sahipleri, sonuna kadar tuttukları tokenler için tazmin edilmeyi hak ettiğinden, UST sahiplerinin ağın büyük bir payına sahip olmaları gerekir.

Terra kurucusu neler söyledi?

Do Kwon, ekosistem için korkunç bir hafta geçirdikten sonra Twitter’da Terra‘nın mevcut durumu hakkında üzüntüsünü de dile getirdi.

https://twitter.com/stablekwon/status/1525238416991891457

Ünlü kurucu, icadının birçok kişiye acı çektirmiş olmasına üzüldüğünü belirtirken, durumdan hiçbir kazanç sağlamadığını da ortaya koydu.

Onun sözleriyle,

Bu olaydan ne ben ne de mensubu olduğum herhangi bir kurum hiçbir şekilde kâr etmedi. Kriz sırasında ne LUNA ne de UST sattım.

https://twitter.com/stablekwon/status/1525238416991891457

Dogecoin’in kurucu ortağı Billy Markus, Do Kwon’a kripto endüstrisinden ayrılmasını tavsiye etti ve “Benim tavsiyem, önceki kurbanları finanse etmek için yeni kurbanlar getirmeye çalışmaktan vazgeçmek ve alanı sonsuza dek terk etmektir.”

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin