Terra kurucusu Güney Kore'de davayla karşı karşıya kaldı! Kritik sonuçları olabilir mi?
Terra kurucusu Güney Kore'de davayla karşı karşıya kaldı! Kritik sonuçları olabilir mi?

Terra kurucusu Güney Kore’de davayla karşı karşıya kaldı! Kritik sonuçları olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir grup Güney Koreli yatırımcı, blok zincirinin çökmesi nedeniyle Terra’nın kurucusu Do Kwon’a dava açmış görünüyor.

Yerel basında çıkan haberlerde, birkaç LUNA ve UST sahibinin son fiyat düşüşünden Kwon’u sorumlu tutmaya karar verdiği öne sürüldü. Çalışanlarının da LUNA sahipleri arasında olduğu bildirilen hukuk firması LKB & Partners tarafından temsil ediliyorlar.

Güney Koreli yayın Munhwa’nın bir raporuna göre, dava Kwon’u Terra çöküşündeki hukuki ve cezai sorumluluktan sorumlu tutuyor. Seul’de de Kwon hakkında bir polis şikayeti yapılacak. Güney Kore Hükümeti’nin de Kwon’u bir duruşmada ifade vermesi için çağırmayı düşündüğü bildiriliyor.

LUNA blok zinciri, Mart ayının ilk iki haftasında değerinin 40 milyar dolardan 1 milyar dolara düştüğünü gördü. Artık Kwon’un sonraki adımlarına odaklanın.

Güney Koreli yatırımcıların harekete geçtiği bildirildi

Munhwa raporu ayrıca birkaç Terra sahibinin “Luna Kripto Para Kurbanları” adlı çevrimiçi bir grup oluşturmak için bir araya geldiğini öne sürüyor. Grubun 1500’den fazla üyesi var.

Terra fiyaskosundan yatırımcı varlıklarına verilen tahmini zarar, büyük ölçüde LUNA ve UST’deki fiyat düşüşlerinden oluşan yaklaşık 40 milyar dolar.

Bazı yatırımcılar ayrıca varlıklarının süresiz olarak Terra’nın en büyük DeFi platformu olan Anchor Protocol’e kilitlendiğini gördü. Kwon’a karşı çevrimiçi tepki, kaza boyunca çok büyük oldu. Geçen hafta, bir Terra yatırımcısının da evinde Kwon’a ulaşmaya çalıştığı bildirildi.

LUNA bundan sonra nereye gidecek?

Şu anda, en iyi Terra geliştiricileri arasındaki genel fikir birliği, blok zincirini eski sahiplere dağıtılacak yeni bir LUNA tokeni ile yeni bir sürüme hard fork yapmak.

Ancak topluluk böyle bir harekete geniş çapta karşı çıkıyor ve bunun yerine Kwon’u mevcut rezervleri yakmaya ve LUNA ve UST’ye bir miktar değer kazandırmaya yardım etmeye çağırdı.

Terra’nın yönetim forumlarında yapılan bir ön oylama, sahiplerin %90’ından fazlasının hard fork planına karşı olduğunu gösteriyor. Hard fork üzerindeki resmi oylama, basın saatinden itibaren henüz açılmadı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin