Son dakika: Terra kurucusu Do Kwon'a yeni bir soruşturma haberi! Bu sefer neden?
Son dakika: Terra kurucusu Do Kwon'a yeni bir soruşturma haberi! Bu sefer neden?

Son dakika: Terra kurucusu Do Kwon’a yeni bir soruşturma haberi! Bu sefer neden?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Güney Koreli yetkililer, Terra CEO’su ve kurucusu Do Kwon hakkında tam kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Yerel haber kaynağı geçtiğimiz günlerde, yetkililerin Terra’nın CEO’sunun UST ve LUNA fiyatlarını kendi çıkarları doğrultusunda manipüle edip etmediklerini çözmeye çalıştığını bildirdi.

Ayrıca yetkililer, Terra tokenleri halka açılmadan önce ülkedeki yerel borsaların da uygun listeleme prosedürlerinden geçip geçmediğini araştırıyorlar.

Şikayetler devam ediyor…

Gelişme, Terra çöküşünden büyük zarar gören yatırımcıların ilgili makamlara şikayette bulunmaya devam etmesiyle ortaya çıkıyor.

TerraForm Labs ve şirketin ekosistem tokenlerinin çöküşünden bu yana, Seul savcılığına şikayette bulunan mağdur yatırımcıların sayısı 78’e yükseldi. Bu yatırımcıların toplam 5.4 milyon dolar zarar gördüğü bildiriliyor.

Güney Kore, Terra çöküşü için bir dizi soruşturma başlattı

Terra çöküşünün ardından Koreli yetkililerin UST ve LUNA kazasının ana nedenini araştırmak için önemli çabalar sarf ettiğini unutmamak lazım. Yetkililer, konuyla ilgili soruşturmaların gerektiği gibi yapılmadığını savundu. Soruşturma birimi, Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) dahil olmak üzere farklı Kore icra dairelerinin çalışanları olan 40 kişiden oluşmaktadır.

Terra CEO’sunun UST ve LUNA’nın çöküşünden bu yana Kore’de bir dizi soruşturma altında olması artık yeni bir durum değil. Kwon’un vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla soruşturulduğu ve 78 milyon dolar ödemeye mahkum edildiği iddia edildi. Benzer şekilde, Terra CEO’su da kazanın kesin nedenini ülkenin milletvekillerine açıklamak için Kore Kongresi’ne çağrıldı.

Kwon, Terra’nın çöküşü uyarısını görmezden geldi

Görünüşe göre, Koreli yetkililerin UST ve LUNA‘nın çöküşünün ardından Terra ile işi bitmedi. Projenin ilk aşamalarında işe alınan bir dizi Terra çalışanı, yetkililere şok edici açıklamalar yaptı.

Çalışanlar, Terra tokenlerinin piyasaya sürülmesinden önce Kwon’un projelerin gelecekte başarısız olabileceği konusunda uyarıldığını açıkladı. Ancak, bu uyarıları dikkate almayı reddetti ve kripto para birimlerini halka arz etmeye başladı.

Çalışanlar, “O zaman bile, içeride herhangi bir zamanda bir çöküşün olabileceğine dair bir uyarı vardı, ancak CEO Do Kwon parayı fırlatmaya zorladı” dedi.

Bu arada Terra, çalışanların kayıplarını tazmin etme çabalarını şimdiden başlattı. Tazminat planının bir kısmı, yeni LUNA tokenlerinin piyasaya sürülmesini ve fazla UST rezervinin yakılmasını içerir. Bununla birlikte, bu hareketlere rağmen, kripto paranın değeri geçen ay kaydedilen ATH’den çok uzak. Yazım sırasında, yeni piyasaya sürülen LUNA tokenleri yaklaşık 6,15 dolardan işlem görüyor.

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin