featured

Terra geliştiricileri bu 4 kriptoya mı geçiş yapıyor? İşte metrikler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – TerraUSD [UST] stablecoin fiyatını aşağı çekmekle kalmadı, aynı zamanda LUNA’nın piyasa değerinin de düşmesine yol açtı. Bu da projelere katılan topluluklar arasında bir korku ve öfke şoku dalgası oluşmasına sebep oldu.

Ancak yatırımcılar, Terra geliştiricilerinin diğer blockchain’lere geçeceğini tahmin ettiğinden, bu sadece bir fiyat meselesi değil. Peki, bu doğru mu yoksa geliştiricilerin Terra’da hâlâ bir umudu var mı?

terra kripto

Geliştirmeler ne durumda?

Terra’nın geliştirme aktivitesinde bir düşüş gördüğü inkar edilemez. Çünkü bu metrik birkaç gün içinde yarıya indi. Ancak, kullanıcıların mayıs ayı ortalarında geliştirme faaliyetlerinde kısa bir artış olduğunu kabul etmeleri gerekiyor. Geliştiricilerin ayrıldığı sonucuna varmak için daha kesin bir düşüş beklememiz gerekecek.

Şimdi Avalanche (AVAX) üzerindeki geliştirme faaliyetine bir göz atalım. Santiment’ten elde edilen veriler, ağdaki geliştirici aktivitesinde önemli bir artış olmadığını gösteriyor. Aslında bu özel metrik, 11 Mayıs’taki piyasa çöküşünden bu yana düşüş eğilimi gösteriyor ve baskı sırasında bile aşağıyı gösteriyordu.

Peki ya Solana (SOL)? Solana’nın diğer birçok büyük kripto para birimi ile birlikte fiyatının düşmesine rağmen, geliştirme faaliyeti kararlı bir şekilde yukarı doğru hareket etti. Şu anda mayıs öncesi çöküş seviyelerine yakın. Nisan ayının sonundan bu yana ağdaki geliştirme faaliyetinin kaydığını düşünürsek, bunun oldukça önemli bir haber olduğu söylenebilir.

Polygon (MATIC) ne durumda? MATIC’in fiyatı düşerken bile, yaklaşık 16 Mayıs’tan bu yana geliştirme aktivitesinde bir artış gösteriyor. Bununla birlikte, geliştirme faaliyeti baskı zamanında keskin bir şekilde düştü.

Son olarak, Cardano [ADA] ne olacak? Yazının yayınlandığı sırada hafif bir düşüş eğiliminde olsa da, ağdaki geliştirme faaliyeti yaklaşık mayıs ortasından beri hızla tırmanıyor.

Geliştiriciler ne düşünüyor?

Waves [WAVES] projesinin kurucusu Sasha Ivanov, geçtiğimiz günlerde kriptodan “bir servet” kazanan geliştiricilerin ahlakıyla ilgili ciddi sorunları olduğunu tweetlediğinde yeni tartışmalara yol açmıştı.

Bazı yatırımcılar geliştiricilerin emeklerinin karşılığını almayı hak ettiğini iddia ederken, diğerleri geliştiricilerin sadece ceplerini değil, projenin uzun vadeli uygulanabilirliğini de önemsemeleri gerektiğini düşündükleri için bir bölünme yaşandı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin