featured

Terra fiyat analizi: LUNA/USD, 78,2$’daki günlük desteğin altına düşer mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Terra fiyat analizi şu anda CoinMarketCap’te 31. sırada yer alıyor. LUNA’nın %275’in üzerinde arttığı Ağustos ayındaki güçlü bir koşunun ardından, kripto para Eylül ayında düzeltme düşüşüne başladı.

4 saatlik grafik, kripto paranın azalan bir üçgen deseni oluşturduğunu ve şu anda desenin direnç çizgisinin hemen altında işlem gördüğünü gösteriyor.

Azalan üçgen deseni, bir varlığın fiyatı yeni en düşük seviyelere indiğinde meydana gelen bir düşüş devam modelidir. Ancak her seferinde bu dipler birbirine yaklaşıyor.

LUNA/USD 1 günlük fiyat tablosu: Ayılar ipi eline aldı, boğalar çaresiz

Fiyat şu anda 78,2$ destek seviyesine yakın işlem görüyor ve bu seviyenin altında bir kırılma fiyatta daha fazla düşüşe neden olabilir. RSI göstergesi şu anda aşırı satım bölgesinde ve bu da ayıların piyasaya hakim olduklarını gösteriyor.

Uzun vadeli bir perspektiften bakıldığında, haftalık grafik Terra (LUNA) fiyatının Eylül ayının başından beri düşüş trendinde olduğunu gösteriyor. Fiyat şu anda 20 haftalık hareketli ortalamanın altında işlem görüyor ve önümüzdeki haftalarda düşüşünü sürdürecek gibi görünüyor.

terra fiyat analizi tablo 1

LUNA/USD 1 günlük fiyat tablosu. Kaynak: TradingView

Göstergenin üst ucu 119,8 dolar seviyesinde olan Bollinger bantları yeniden birbirinden uzaklaştıkça LUNA/USD için oynaklık artıyor. Nitekim bu durum en güçlü düzeltmeyi temsil ediyor, ancak şu aşamada önemli değil. Bollinger bantlarının alt ucu, önümüzdeki saatlerde gözlemlenmesi gereken önemli bir nokta olan ve en güçlü desteği temsil eden 82,8 dolar seviyesinde bulunuyor.

Göreceli güç endeksi (RSI) keskin bir eğride aşağı doğru hareket ediyor ve tarafsız bölgenin alt yarısında 40 endeksine ulaştı. RSI seviyesi hala kabul edilebilir ancak yoğun satışlar devam ederse önümüzdeki saatlerde daha da düşebilir.

Terra fiyat analizi: Son gelişmeler ve diğer teknik göstergeler

Terra (LUNA) fiyatı, azalan üçgen paterni kırılmasının ardından kısa vadede düşüş gösteriyor. Ayılar, LUNA fiyatını Ağustos ayında %275’in üzerinde artmasının ardından aşağı çekti. Fiyat şimdi 4 saatlik grafikte azalan üçgen formasyonunun direnç çizgisinin altında işlem görüyor.

RSI göstergesi şu anda aşırı satım bölgesinde ve bu da ayıların piyasaya hakim olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, fiyatın önümüzdeki günlerde düşüşünü sürdürmesini ve bir sonraki destek seviyesine 60,5 dolardan ulaşmasını bekleyebiliriz. Kısa vadeli tüccarlar, LUNA/USD kurunu 78.2$’ın altında bir stop-loss ile açığa çıkarmayı düşünebilirler.

terra fiyat analizi tablo 2

LUNA/USD 4 saatlik fiyat tablosu. Kaynak: TradingView

Terra fiyat analizi: 70 Dolar’a inebilir

Terra fiyat analizine göre, teknik sinyallerin çoğu aşağı yönlü bir hareket öneriyor, ancak grafik modellerine ve RSI’nin düşüşüne bakıldığında, önümüzdeki saatlerde, günlerde fiyatın daha da düşmesini ve LUNA’nın sonraki işlem seansında 70$ aralığına inmesini beklemek mantıklı.

cryptopolitan.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin