Terra dünyanın en büyük kripto borsalarından yatırım aldı
Terra dünyanın en büyük kripto borsalarından yatırım aldı

Dünyanın en büyük kripto borsaları yeni bir stablecoin’e yöneliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önde gelen kripto para borsalarından dördü, Binance (Binance Labs aracılığıyla), Huobi Capital, OKEx ve Dunamu (Upbit’in arkasındaki şirket), yakın zamanda Terra adında yeni bir kararlı token’a yatırım yaptı. Böylece dünyanın en büyük kripto borsaları Terra’yı seçmiş oldu.

Terra, Asya’da birçok e-ticaret şirketi ile benzersiz bir müşteri edinme stratejisi olarak ortaklık kurmuştur. Şirketin Koreli Amerikalı kurucuları, kripto para borsalarından ve Polychain Capital gibi çeşitli risk sermayesi fonlarından 32 milyon dolar çıkarmayı başardılar.

Stablecoin, sabit bir değeri tutabilen bir kripto parayı tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Çoğu zaman, bu bir kripto para, altın veya fiat para birimleri gibi sabit varlıklara getirildiğinde elde edilebilir. Stablecoin’ler genellikle alım satım ve değişim ile ilgili birçok amaç için kullanılır.

Tether gibi stablecoin’ler endüstride eleştiri alsa da Terra, insanların güvenebileceği yeni bir stablecoin olabileceğine inanıyor.

Kitlenin benimsemesi durumunda kavramın işe yarayabileceğine inanılır. Kurucu ekip, bunun Asya’daki e-ticaret platformlarından yararlanabilmesinin mümkün olabileceğini belirtti. Kurucu ekip şu anda 1,7 milyar dolarlık Kore e-ticaret şirketi olan TicketMonster’in kurucusu ve başkanı Daniel Shin tarafından yönetiliyor.

Terra: Blockchain‘de Alipay olmak

Terra’ın istikrarlı bir coin olarak görülmesine rağmen, Alibaba’nın Blockchain’deki Alipay’i gibi bir fintech platformu gibi çalıştığı belirtiliyor. Coin, Asya çapında bir dizi e-ticaret şirketi ile piyasaya sürülecek. Shin, amacın müşterilerin Terra kullanarak ödeme yapabileceği yeni bir tamamlayıcı ödeme seçeneği sunmak olduğunu kaydetti.

Terra hem satıcılar hem de tüketiciler için önemli faydalar sağlar. Satıcılar, Mastercard veya Visa gibi mevcut ödeme ağlarını engelleyebilir. Bu da işlem ücretlerinin önemli bir yüzdesini alır. Tüketiciler ayrıca, token’ı kullanarak satın almayı tercih eden müşteriler için harika indirimler içeren büyük teşvikler de alabilirler.

Bir kripto cüzdanı ve kripto para satın alınmasından bu yana, bu işlemler genel olarak halk için hala yeni bir deneyimdir. Shin, tüketicilerin platformu kullandıklarında token kazanabileceklerini, bunun da çok sayıda e-ticaret hizmeti için kullanılabileceğini kaydetti. Terra, Carousell, Pomelo, Qoo10, Tiki ve Woowa Brothers dahil olmak üzere 15 e-ticaret şirketini şimdiden ortak olarak seçti. Bu şirketler her yıl yaklaşık 25 milyar dolarlık işlem hacmine ve toplam 40 milyon müşteriye sahiptir.

Shin’nin proje için büyük hedefleri var. Terra’yı bir sonraki Alipay yapmayı hedefliyor. Alipay şu anda Çin’in en popüler mobil ödeme servisidir. Alipay, 500 milyondan fazla kullanıcısıyla, iş modelini uluslararası olarak çoğaltmayı amaçlıyor. Firma, bu amacına yönelik Asya’daki genişleme için yaklaşık 1 milyar dolar harcadı. Shin, Terra’nın aynı şeyi Asya’nın diğer bölgelerinde yapabileceğini belirtti.

Shin projeyi şöyle açıkladı:

Bu projeyle ilgili en kötü durum senaryosu 10’dan fazla e-ticaret şirketi ile ters bir ICO’dur ama mümkün olan en iyi sonuç, Blockchain’de Alipay ile rekabet eden bir platform oluşturmamızdır.

Terra, dünyanın en aktif kripto bölgesi Asya’da başlatılıyor

Shin verdiği demeçte Terra’nın, kripto para olduğunda en aktif bölge olduğu için Asya’yı başlangıçta hedef almaya karar verdiğini söyledi. Terra’nın büyük e-ticaret iş ortağı işletmelerinin ardındaki ödemelerin bir kısmını alabileceğini ve nihayetinde şeffaf kullanım yoluyla istikrarlı bir token olabileceğini kaydetti.

Amaç, 2018’in son çeyreğinde Kore’de e-ticaret platformları ortaklıkları yapmak ardından 2019’da Güneydoğu Asya’yı ve diğer bölgeleri kapsayacak şekilde büyümek olacak. Shin, 2020’de Terra’nın geliştiricileri ve üçüncü tarafları içerecek şekilde şeffaf sayılara ve pazar payına sahip olacağına inanıyor.

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin