Tenis coşkusu Metaverse'e geçti
Tenis coşkusu Metaverse'e geçti

Teniste Avustralya Açık heyecanı Metaverse’e sıçradı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Futbol, basketbol ve Amerikan futbolu gibi sporların kripto para endüstrisiyle yakınlığı senelerdir bilinen bir gerçek. Teniste ise bu yakınlık uzun süredir sporcularla sınırlı kalmıştı. Bugün ana tablo maçları başlayan Avustralya Açık’ın hamleleriyle bu durum son bulmaya hazırlanıyor.

Novak Djokovic olayı dünyayı sarstı

Geçen hafta tenis gündemi tüm dünyayı sarsmıştı. İlk olarak erkeklerde dünya 1 numarası Novak Djokovic, koronavirüs aşısı olmaması sebebiyle özel muafiyet alarak Avustralya Açık’a katılmak istedi. Bu talebi kabul edilen Djokovic, sonrasında yaşanan bürokratik kriz neticesinde ülkeden sınır dışı edildi

İkinci büyük olay ise, Melbourne’de düzenlenen Avustralya Açık’ın bu hafta Decentraland’ın Metaverse’ünde turnuvanın ilk sanal sürümüne ev sahipliği yapması oldu.

Metaverse’de Avustralya Açık heyecanı yaşanıyor

Metaverse’deki turnuvalar, dünyanın herhangi bir yerinden tenise gönül veren sporseverlerin Avustralya Açık’ı Melbourne Park’taymış gibi deneyimlemelerine izin verecek. Maçlar, sanal dünyadan canlı olarak yayınlanacak, oyuncu girişleri ve diğer sürprizler yer alacak.

Avustralya Proje Tenis Müdürü Ridley Plummer, ana hedefin dünya çapında daha geniş kapsama alanı sağlamak olduğunu söyledi:

“Avustralya Açık’ın dünyanın en erişilebilir ve kapsayıcı spor ve eğlence etkinliği olmasını istiyoruz. Tenisseverlerin Melbourne’a gelirken karşılaştığı zorluklarla birlikte Metaverse’deki lansmanımızı hızlandırdık.”

Turnuva organizasyonu ayrıca her biri 0,067 ETH’ye satışa çıkarılan 6.776 Art Ball NFT’yi piyasaya sürdü. Bu NFT’ler hızlı bir şekilde satıldı.

dailycoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin