SEC'in Ripple davası altcoin piyasasının genelini nasıl etkiledi?
SEC'in Ripple davası altcoin piyasasının genelini nasıl etkiledi?

Temel metrikler Ripple’ın XRP’si için 2023 yılına kadarki süreci özetliyor – işte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP, piyasanın gerisinde kalmaya devam ediyor. Ancak ters bir kafa ve omuz modeli, yatırımcıların altcoin’in bir durgunluk döneminden sonra yakında Bitcoin, Ethereum ve diğer koinlerden daha iyi performans göstereceğine işaret ediyor.

Ripple sahipleri şimdi yeni bir ATH görülüp görülmeyeceğini merak ediyorlar.

Şiddetli bir tartışma

Bitcoin ve varlığın mevcut piyasa döngüsüyle ilişkili olduğu kripto para birimi alanında şiddetli bir tartışma yaşanıyor.

Stok akış modelinin takipçilerine göre, yarılanmanın arz ve talep dinamikleri üzerinde o kadar çarpıcı bir etkisi var ki, her dört yılda bir yeni bir boğa doğuyor. Diğerleri, Bitcoin döngülerinin uzadığını ve yarılanmanın tek faktör olmadığını iddia ediyor.

Kripto varlığının bu kadar uzağında, geçmiş döngü yörüngeleri ile mükemmel bir şekilde ilerlerken, XRP, bir uzatma döngüsünün nasıl sonuçlanacağına biraz ışık tutabilir.

XRP, diğer kripto varlıklarına kıyasla mücadele etti, bu yüzden belki de Bitcoin ve diğer varlıklara ne olabileceğinin en iyi göstergesi konumunda bulunmuyor. Bununla birlikte, 2023 yılına kadar kripto para piyasında yeni zirvelere işaret eden uzun vadeli yuvarlak bir dip oluşuyor olabilir.

Genişletilmiş yüksek zaman dilimi eğriliği içinde, dördüncü sıradaki kripto para birimi şu anda tamamen farklı üç zaman diliminde bir sağ omuz oluşturuyor.

Üç tersine dönüş modeli ve hedefleri, yuvarlama modeliyle neredeyse çok iyi bir şekilde hizalanarak, döngülerin uzatılmasıyla ilgili teorilere güven katıyor. Ancak çoğu varlıkta yeni bir ATH’nin potansiyel olarak çok fazla zaman alabileceğini de  doğruluyor.

xrpusd ripple head and shoulders

Metrik XRP için “2024’e kadar ATH yok” diyor

Aşağıdaki grafik, XRP/USD’de şekillenen üç yüksek zaman dilimli ters baş ve omuzların en küçüğü.

xrpusd ripple head and shoulders weekly

Yalnızca günlük zaman dilimlerini izleyen XRP yatırımcıları, daha fazla sabır gerektiren daha yüksek bir zaman dilimi baş ve omuzlar modelini görmezden geliyor olabilir. Haftalık grafik de potansiyel olarak 2019 ortalarından itibaren desteğin bozulmasıyla başlayan daha büyük, ters baş ve omuz modelinde başka bir sağ omzu tamamlamayı bekliyor.

Bu senaryodaki kafa, Kara Perşembe ile oluşturuldu ve Şubatın en yüksek seviyesine geri dönmesi yaklaşık altı ay sürdü. Daha fazla uzaklaştırma, Başlangıç ​​benzeri bir durum yaratır; burada daha büyük, daha yüksek zaman dilimine sahip ters baş ve omuzlar modeli, tüm ayı piyasası değerinde fiyat hareketine hükmeder ve tüm zamanların en yüksek seviyesine işaret etmeyen yuvarlanan bir alt model boyunca hareket eder.

xrpusd ripple head and shoulders monthly

En küçük zaman diliminden başlayarak her bir ters baş ve omuz modeli, Ripple yatırımcılarına çok ihtiyaç duyulan bir itfayı getirecek doğru omuz oluşturacak ve tamamlayacaktır. Aylık zaman dilimi, 2,50 dolarlık bir hedefle daha da büyük bir baş ve omuz modeli gösteriyor.

Hedef hala önceki zirvenin altında olduğundan ve ayı piyasasında şimdiye kadar tüm aylık mumların kapanmasını içeren sürekli eğrilik nedeniyle, 2023’e veya sonrasına kadar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşılamayabilir.

xrp rounded bottom

Yuvarlanan alt-üst destek ve direnç kanalı, bariyerleri içinde tutulan 18’den fazla farklı aylık mum kapanışını gerçekleştirdi ve bunu birkaç yıl daha yapmaya devam edebilir.

Durum gerçekten de bu şekilde olacak ise, Ripple için durumun kötü olmadığını belirtmek gerekiyor. Ancak bu durum yeni tüm zamanların en yüksek seviyelerinin çoğu kripto yatırımcısının tahmin ettiğinden daha fazla uzakta olduğu anlamına geliyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin