Temel Bitcoin fiyat göstergeleri, boğaların bu seviyeyi satın aldığını gösteriyor
Temel Bitcoin fiyat göstergeleri, boğaların bu seviyeyi satın aldığını gösteriyor

Temel Bitcoin fiyat göstergeleri, boğaların bu seviyeyi satın aldığını gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in son %26’lık düşüşü önemli ancak türev verileri BTC’nin kurulumunun hala yükselişte olduğunu gösteriyor.

Bitcoin’in (BTC) 20 Şubat’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 58.300 dolardan %26’lık ciddi düşüşü piyasayı biraz gerdi. Ancak teknik açıdan bakıldığında, dijital varlık 43.000 dolarlık desteği kolaylıkla tuttuğu için bu tamamen psikolojikti. Bu olumsuz hareket, kripto korku ve açgözlülük endeksi gibi göstergelerin beş ayın en düşük seviyesi olan 38’e ulaşmasına neden oldu.

15.400 $’lık bir aşağı yönlü hareket olağandışı görünse de, 2017 boğa koşusu sırasında altı ayrı durumda %25 ve hatta daha büyük düzeltmeler gerçekleşti. Dahası, BTC ilk kez 8 Ocak’ta 42.000 $ ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığında, sonraki iki hafta içinde %31.5 düşüşle 28.750 $’a yükseldi.

Bitcoin bir dip oluşturmaya çalışırken, türev sözleşmeleri herhangi bir yükseliş sinyalini ortadan kaldırdı ve anlık olarak endişe verici veriler gösterdi. Örneğin, vadeli işlemlerdeki açık pozisyon 21 Şubat’ta 19.1 milyar dolara ulaştıktan sonra %22 düştü.

Yukarıda belirtildiği gibi, ay sonu vade etkisi göz önüne alındığında, BTC vadeli işlemlerinin açık pozisyonu %22 düştü. Önemli de olsa kalan 14,9 milyar dolar, bir önceki ayın verilerinin hala %44 üzerinde.

Türev göstergeleri sabit kaldı

Vadeli işlem sözleşmelerinin primini mevcut spot seviyelere göre ölçerek, profesyonel traderların yükseliş eğiliminde mi yoksa düşüş eğiliminde mi olduğu sonucuna varılabilir. Tipik olarak, piyasalar, contango olarak bilinen, biraz pozitif yıllık oran göstermelidir.

1 aylık vadeli sözleşmelerin primi, Şubat ortasında görülen %6’lık ultra yükseliş oranından aşağıya düşmesine rağmen,%1.2’nin üzerindeki seviyeleri korumayı başardı.

Yıllıklandırılmış eşdeğer, mevcut %17 oranına kıyasla %70’lik bir zirveye işaret etti. Bu nedenle, vadeli işlem sözleşmesi primi, alıcılardan gelen aşırı kaldıraç oranlarının ortadan kaldırıldığını, ancak ayı piyasasına yakın olmadığımızı gösterir.

Bir kırılma sırasında düşüşün olmaması iyi bir sinyaldir

Kurumsal yatırımcılar alana akın etmeye devam ettikçe, Bitcoin’in volatilitesi türev piyasaları üzerinde daha az etki yapma eğilimindedir. Bu yeni durumu göstermek için, hem BTC vadeli işlemleri hem de opsiyon piyasaları göstergeleri,%26 fiyat düşüşüne rağmen herhangi bir tehlike işareti göstermekten uzaktı.

Bitcoin’in olumlu haber akışı ve kurumsal yatırımcıların ilgisi, 43.000 $’lık en son yeniden testten sonra muhtemelen zarar görmemiş durumda. Bu nedenle, şirketler ve yatırım fonları Bitcoin biriktirdikçe, düşüşleri felaket olarak çerçevelemek yerine, bu hareketler satın alma fırsatları olarak yorumlanmalıdır.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin