featured

Telekom Devi KDDI, Ethereum Alliance’a Katılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon telekomünikasyon şirketi KDDI Corporation, Ethereum Alliance’a katıldığını açıkladı.

Fortune 500 listesinde 219. sırada yer alan KDDI, bir start up olan Couger ile Ethereum akıllı sözleşmeleri üzerine çalışıyor. KDDI’nın ethereum blockchain’i ile yaptığı iş için aynı zamanda blockchain asıllı Trident-Arts ve hukuk teknolojisi firması Kentauros Works’le ortaklık kuracağı ön görülüyor.




Telekomünikasyon devi, Şubat ayında BP, JPMorgan Chase ve Microsoft gibi şirketlerin desteğiyle başlatılan İttifak’a üye olan en yeni şirkettir.

Özellikle KDDI, belirli şartlar sağlandığında tetiklenen kendi kendini yürüten blockchain tabanlı akıllı sözleşmelerin şirketler arasındaki ödemeleri kolaylaştırmak için nasıl kullanılabileceğini test etmeyi planladığını belirtti.

“Bu kavramsal kanıt, mevcut iş tarafından kullanılan blockchain teknolojilerinin ötesine geçecek ve ortak şirket hizmetleri ile koordinasyon için ilk olarak Ethereum gibi platformlarda kurulan ve finansal olmayan etkileşimleri içeren açık hizmetleri, ikinci olarak; Akıllı Sözleşmeler için iş ve teknik konularda avantajları doğrulayacak.

Test ayrıca cep telefonu tamir servisleri için olası uygulamaları içerecektir. Telefonun ne kadar telafi edileceğini, kullanılmış piyasadaki telefon maliyetinin ne kadarını ve maliyetin hesaplanacağı başka faktörlerin olup olmadığını belirlemek için akıllı bir sözleşme yapılacaktır.

KDDI, basın açıklamasına göre, yapay zekanın ve bağlı cihazların (IoT) diğer teknolojilerin yanında “yeni nesil servis platformunun” geliştirilmesinde nasıl yardımcı olabileceğini araştırmayı planlıyor.

coindesk



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin