Telegram kripto para özelliğine kavuşuyor
Telegram kripto para özelliğine kavuşuyor

Telegram’a bomba kripto para özelliği geliyor! İşte şimdi işler değişiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2019’da SEC ile birtakım sıkıntılar yaşayan Telegram, kripto para dünyasına geri döndü.

The Open Network (TON) Foundation tarafından atılan bir tweet’e göre, kullanıcılar artık Telegram üzerinden Toncoin gönderip alabilecek ve uygulama aracılığıyla Bitcoin satın alabilecekler. Telegram 550 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip ve dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri konumunda.

Vakıf, kripto altyapısının sosyal uygulamada kullanılmasını sağlayan TON blok zincirinin geliştirilmesinden sorumlu. Geçen hafta vakıf, geliştirme çabalarını ilerletmek için 1 milyar dolarlık bağış topladığını duyurdu.

Bu duyurunun ardından Toncoin, piyasa baskısına yenik düşmeden önce Salı günü yaklaşık 2.03 $’dan Çarşamba günü 2.32 $’a %14.3 yükseldi. CoinGecko’nun verilerine göre, token 24 saatlik bir süre içinde %10 düştü ve şimdi 2,06 $’dan el değiştiriyor.

Duyuruya göre, kullanıcıların işlem ücreti ödemesi gerekmiyor ve uygulamaya gömülü cüzdan işlevine sahip olması sayesinde uzun kripto adresleri girmeleri gerekmiyor.

Uygulamanın, Ekim 2019’da SEC ile olan savaşından bu yana ilk kez kripto işlevselliğini geri kazandığını gösteriyor. Telegram, menkul kıymetler düzenleyicisi tarafından yerel “Gram” tokenlerinin satışını durdurmasını talep ettikten kısa bir süre sonra projeden vazgeçti. 2020 yılındaki anlaşmanın bir parçası olarak, Telegram’ın token satışından elde ettiği 1,2 milyar doları iade etmesi ve 18,5 milyon dolar para cezası ödemesi istendi.

Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, o dönem “Telegram’ın TON ile aktif katılımı sona erdi” diye yazdı.

Mayıs 2020’ye kadar Telegram’ın TON ile olan ilişkisi netleşti ve TON blok zincirinin geliştirilmesi, orijinal projenin açık kaynak kodunu kullanan çeşitli meraklılar ve projeler tarafından geride bırakıldı.

blockworks


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin