Telegram

Telegram kendi Blockchain teknolojisini ve kripto para birimini geliştirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en güvenli anlık mesajlaşma uygulamalarından birisi olan Telegram, kendine özel bir Blockchain platformu ve kripto para birimi geliştirecek. Uygulama bu sayede ödeme işlemlerinin kolaylıkla yapılmasını sağlayacak.

TechCrunch’a açıklama yapan birçok kaynağa göre, “Telegram Open Network” (TON), yeni “üçüncü kuşak” bir Blockchain olacak ve hem Bitcoin hem de Ethereum’dan çok daha üstün özelliklerle yola çıkacak.

Lansman, bugüne kadarki en büyük ICO hareketi olarak düzenlenecek ve “ön satışlar” sayesinde milyonlarca insandan finansman toplayacak. Kurum ortağı ve CEO’su Pavel Durov, yatırımcıların son şirketi olan Rus sosyal paylaşım ağı VK’yi devralmalarından sonra, Telegram’ın ödeme sistemini herhangi bir hükümetten veya bankadan muaf tutabileceklerini ifade etti. Durov, TechCrunch’ın bu hikaye ile ilgili olarak onunla iletişime geçme girişimlerine ise henüz yanıt vermedi. Edinilen bilgilere göre Mart 2018’de başlaması beklenen ICO ile en az 500 milyon dolarlık finansman toplanması hedefleniyor. Bunun yanı sıra Telegram yöneticileri genel Token satışları sonrasında 3 milyar doları geçmeyi de hedefleri arasında bulunduruyor.

Telegram ile ödemeler kolaylaşacak

Kullanıcılar bu uygulama ile ödemelerde uluslararası boyutta para gönderirken havale ücretlerinden kurtulacak, uygulamanın şifrelemesi sayesinde para tutarlarını güvende tutacak ve mikro ödemeler dahi yapabilecek.

Paylaşılan 132 sayfalık raporda, Telegram dört aşamalı bir planı şu şekilde özetliyor:

TON Hizmetleri: Merkezi olmayan uygulamalar ve akıllı sözleşmeler için akıllı telefon benzeri kolay arayüzler sağlayan üçüncü taraf hizmetleri için bir platform olacak.

TON DNS: Merkezi olmayan servislere, ağlara ve sözleşmelere ulaşabilmeyi sağlayacak.

TON Ödemeleri: Mikro para ödemeler ve bir mikro para ödeme kanal ağı için kullanılacak bir platform haline gelecek. Sistemde yer alacak yerleşik koruma önlemleri, bu transferlerin  güvenli olduğundan emin olmak için tasarlandı.

TON Blockchain: Telegram’ın sunacağı Blockchain hizmeti, bildiğimiz hizmetlerden daha farklı olacak. Bu farklılık ise yükteki farklılıklara göre bloklarda bölme ya da birleştirme yapabilme özelliğine sahip olması. Bu nedenle 3. nesil Blockchain olarak adlandırılabiliyor. Aynı zamanda, Blockchain büyüdükçe bile en yüksek hızı koruyabilecek şekilde tasarlanmış. TON’un üçüncü kuşak Blockchain’i yüksek dereceli hata toleransı ile birden fazla taraf tarafından güvence altına alınmış dinamik bir yöntem üzerine kurulacaktır. Aynı zamanda, kimlik belgesi, ödemeler ve akıllı sözleşmelerin depolanmasına da yönelecektir.

TechCrunch

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin