Telegram
ABD’den yeni bir kripto para yasağı: SEC Telegram token satışını reddetti

Telegram ICO’lar ve girişimler için neden önemli?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram, şu anda ICO’lar ilgili olanlar da dahil olmak üzere girişimlerin güvenli olduğunu sağlamak açısından önemli bir rol oynuyor.

Son Forbes haberine göre, Telegram, bir ilk para teklifi diğer adıyla ICO için farkındalığı arttırmak söz konusu olduğunda en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olarak kabul ediliyor. ICO’lar, bu yıl şimdiye kadar 13,7 milyar dolar piyasa sermayesi açıkladılar. Bu rakam ise ICO’ları küçük işletme sınıfından çıkaran bir sermaye miktarıdır. ICO’lar, kuruluşların, geleneksel risk sermayesi yöntemlerinin dışında sermayeyi finanse etmelerine de izin verir. Bu durum, kurulu olmayan şirketlere daha titiz ve daha az riskli yatırım yapma olasılığı sunar.

ICO’lar reklam yasakları sonrası Telegram’a sarıldı

Bildiğiniz gibi bu yılın başlarında Google, Twitter ve Facebook gibi pek çok şirket ICO reklamlarını yasakladı. Bu durum token satışlarının tanıtılması konusunda şirketleri oldukça zorlu bir yola soktu. Bir risk sermayesi sahibi ve kripto para savunucusu olan Tim Draper’a göre Telegram bu boşluğu doldurdu.

SharesPost CEO’su ve dokuz yıldır faaliyet gösteren ve alternatif ticaret lisansları sunan bir komisyoncu/bayisi olan John Wu ise şunları söylüyor:

Telegram, potansiyel yatırımcılara satabileceğiniz farklı kurallara sahip ülkelerde çalışan küresel bir şirket. ICO pazarında bazı çılgın şeyler var. Bu adamların coinler ile ilgili büyük kazanç ve evden çalışma garantisi gibi inanılmaz vaatleri bulunuyor. Telegram’ın, özellikle menkul kıymet tokenleri dünyasının şaha kalkması durumunda, bu sektöre tam anlamıyla ayak uydurmanın bir yolunu bulması gerekecek.

Wu diğer yandan Telegram’a yönelen bu girişimlerin sadece yüzde 5’inin fon toplamayı başarabileceğini ve bunlardan da en fazla yüzde 1 yada 2’sinin başarılı olabileceğini düşünüyor.

Telegram’ın ICO pazarındaki rolü şüphesiz gerçek. Ve özellikle şu an için Telegram olmadan paranın yatırımcıdan yatırım şirketine akması oldukça zor olacak gibi gözüküyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin