Yılın ilk haftasında piyasada takip edilmesi gerekenler…

Teknoloji hisselerinde rekor kayıp: Kripto piyasası etkilenir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Nasdaq ile kripto piyasası arasında aşırı benzerlik oluşu, her iki tarafında incelenmesi gerektiğini gösteriyor. Teknoloji hisselerindeki hareketliliğe bağlı olarak kripto varlıklar ön hazırlığını alıyor. Ancak geçtiğimiz seneye ilişkin paylaşılan raporda Nasdaq senetlerindeki düşüşü gözler önüne seriyor.

FANG (Facebook, Alphabet, Netflix ve Google) hisseleri ile ilgili piyasadaki son fiyat hareketi, pembe gözlükleri çıkarmanın zamanının geldiğini gösteriyor.  Hisse senedi endeksleri 2022 için en çok zarar görürken, en büyük bozulmalar Covid karantinası döneminde yaşandı. Bu dönemde takdire şayan bir performans sergileyen bilgi teknolojisi görüldü.

Federal Rezerv (Fed) artan oranlar, tedarik zincirleri gerilir, Ukrayna’daki savaş ve daha yakın zamanda Çin’deki yeni Covid kilitlenmeleri ile FANG hisseleri önceki yıllara kıyasla kötü performans göstermeye devam etti.

Teknoloji hisseleri, 2021 yılında rekor kayıp gördü

Welt’ten Holger Zschaepitz , FANG hisse senetlerine Microsoft (NASDAQ: MSFT), Apple (NASDAQ: AAPL) ve Nvidia (NASDAQ: NVDA) ekledi. Fiyatların deflasyonunu gösteren performanslarını son beş yılda göstermeye devam etti.

Özellikle, Netflix ve Meta’nın son beş yıldaki kazançlarının çoğunu kaybettiği için FANG’in 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden 2.4 trilyon dolar kaybettiğini belirtti.

Facebook’un 2021’de 1 trilyon dolarlık piyasa değeri kulübüne ulaştığını hatırlıyor musunuz? Şimdi değeri 499,9 milyar dolar.

Düşük performans ağır cezalandırıldı

Bu ‘yeni’ pazar çevresinde, performanslarında zayıflık gösteren yüksek uçan hisse senetleri ağır şekilde cezalandırılır. En son örnek, beklentilerin altında performans gösteren bir kazanç raporu bildiren Netflix’tir. Hisse senedi bir günde %30’un üzerinde düşüş yaşadı. Ayrıca Wood şu detaya yer verdi:

“Genel olarak, mevcut durum en iyi Goldilocks’un tersi olarak özetlenebilir. Ayrıca, FANG hisse senetlerinin 2020 yazında S&P 500 piyasa değerinin bir yüzdesi olarak zirve yaptığı duruma her zamankinden daha fazla bakmaya devam ediyor. Boğa piyasaları daha kararlı bir şekilde yenik düşüyor.”

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin