Tayvan’da siyasi bir kampanyada ilk kez Bitcoin bağışı alındı
Tayvan’da siyasi bir kampanyada ilk kez Bitcoin bağışı alındı

Tayvan’da siyasi bir kampanyada ilk kez Bitcoin bağışı alındı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tayvan hükümeti, ülkede henüz kripto paralar ile ilgili yasal bir düzenleme yapmadı. Ülkede yasal bir boşkuk bulunuyor. Ancak, Taipei şehrinde bir yerel hükümet koltuğu adayı, Tayvan’da kendisine kampanyası için Bitcoin bağışı  yapılan ilk politikacı olarak tarihe geçti.

Habere göre, New Power Party adaylığı ile Taipei City Council’de bir koltuk için yarışan Hsiao Hsin-chen’e Bitcoin bağış yapıldı. 325 Amerikan doları karşışığına denk gelen Bitcoin bağışı, siyasi adayın kripto para bağışlarını kabul edeceğini duyurmasından bir ay sonra geldi.

Hsiao’ya göre bağış ülkede Bitcoin’in benimsenmesini sağlayacak

Hsiao’ya göre, bağış, yalnızca siyaset içermiyor. Aynı zamanda, kripto para bağışlarının benimsenmesini sağlıyor. Bitcoin’in inşa edildiği Blockchain teknolojisinin şeffaf ve kamusal niteliğine bağlı olarak bu, Tayvan’ın politik sistemini temizlemeye yardımcı olabilir.

Hsiao şöyle söyledi:

Bitcoinleri politik bağış olarak kabul etmek, eylemin ortaya çıkmasından daha sembolik.

Bitcoin bağışı düzenleyici boşluk sayesinde yapıldı

Tayvan kapsamlı kripto para düzenlemelerinden yoksun bulunuyor. Buna rağmen, politik kampanyalardaki Bitcoin bağışları nakit olmayan siyasi bağışlar olarak sınıflandırılıyor. Anonim bağışçıların 325 Amerikan dolarını aşmayacak miktarlarda ödeme yapmasına izin veriliyor. Düzenleyici boşluğu kapatmak için Tayvan’ın Adalet Bakanı Qiu Taisan, yılın başlarında kara para aklamayı engellemek istiyor. Taisan, bu amaçla 2018’in sonundan önce yürürlüğe girecek kripto para düzenlemelesi çağrısında bulundu.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin