Tayvan havayolları Bitcoin, bitcoin, bitcoin haberleri
Tayvan havayolları Bitcoin

Tayvan Havayolları Bitcoin ile uçak bileti satışlarına başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tayvan Havayolları Bitcoin ödemelerini kabul edecek ve uçuşlarında kripto para kabul eden ilk Tayvan havayolu şirketi olacak. Tayvan’da kripto paralara artan ilgiye Tayvan Havayolları (FAT) kayıtsız kalmadı.

FAT’nin 28 Şubat’ta yaptığı açıklamada, havayolunun ülkenin havacılık endüstrisinde kripto paraların benimsenmesinin öncüsü haline geldiğini düşündüğünden, bilet ve ilgili seyahat hizmetleri için kripto para ödemelerini kabul edeceklerini açıkladı.

Yolcular artık Bitcoin’i 20.000’den fazla uçuş için uygun ve indirimli bir şekilde bilet alımlarında kullanabilirler.

Şirket bu hamle ile teknoloji konusunda öncü olmak istiyor

Havayolu şirketinin başkanı Zhang Gangwei, Bitcoin’in geçtiğimiz yıla kıyasla önemli bir işlem aracı olduğunu kanıtladığı ve kripto paraların parlak bir geleceği bulunduğunu açıkladı ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kripto paraların yaygın kullanımı sayesinde, havayolu sektörü, konaklama sektörü, OTA ve tüm turizm sektörü için yeni bir gelecek başlatacaktır. FAT, kripto para ve Blockchain teknolojisi benimsemek konusunda endüstride 1 numara olacaktır.”

1957’de kurulan Tapei merkezli havayolu, iç taşımada şuan en popüler havayolu. FAT, Japonya, Güney Kore, Malezya, Filipin, Endonezya, Tayland, Vietnam ve Kamboçya’ya yapılan uluslararası seyahat güzergahlarıyla Asya’daki artan sayıda Bitcoin kullanıcısını cezbetmek için iyi bir karar verdiğini söyleyebiliriz.

Geçen yılın Ekim ayında Tayvan merkez bankası yöneticisi Perng Fai-nan, Bitcoin ticaretinin ülkedeki kripto para paylaşımını meşrulaştıracak ve Japonya’ya benzer potansiyel bir düzenleme getirerek kara para aklama önleme yasası için kripto para piyasasının düzenlenmesi gerektiğini desteklemişti.

Tayvan Havayolları Bitcoin kabul eden ilk havayolu şirketi değil

FAT her ne kadar asyada Bitcoin ödemesi kabul eden ilk havayolu şirketlerinden biri olsa da, aynı şeyi dünya geneli için söyleyemeyiz.

Türünün ilk örneği olan AirBaltic, 2014 yılından beri Bitcoin ödemelerini kabul ediyor. Ayrıca 2015’te Polonyalı LOT da ödemelerde Bitcoin kabul edeceğini açıklamış fakat 2017 yılında bu kararından geri dönmüştü.

Japonya’nın Peach Havayolları ve Surf Air (Ethereum’u da kabul ediyorlar), kripto para ile ödeme kabul eden diğer havayolları firmalarıdır.

Bunların dışında Bitcoin kullanarak 260’tan fazla taşıyıcı ile uçuş yapmak, aracı firmalar ile mümkün. Bunların en bilindikleri, CheapAir.com, Expedia ve Universal Air Travel Plan firmalarıdır.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin