Jeremy Allaire’dan stablecoin ve PayPal açıklaması
Jeremy Allaire’dan stablecoin ve PayPal açıklaması

Tayland merkez bankası bu stablecoin’e karşı uyardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra tarafından üretilen Baht’a sabitlenmiş stabilcoin, Taylandlı bankacılar tarafından eleştirilerin odağı oldu.

Yeni bir uyarı

Tayland Bankası, ulusal para birimi olan Tayland Bahtı’na sabitlenmiş özel olarak çıkarılan bir stablecoin’e karşı sert bir uyarı yayınladı.

Bangkok Post’un 18 Mart tarihli bir haberine göre, merkez bankası vatandaşlara Thai Baht Digital’in (THT) hiçbir yasal güvencesi veya koruması olmadığını ve kullanıcıların siber hırsızlık veya kara para aklama riski altında olabileceğini söyledi.

Merkez bankasının yasal grup başkan yardımcısı Pruettipong Srimachand, altmış yıllık bir yasaya atıfta bulunarak, stabilcoin ile ilgili herhangi bir faaliyetin yasadışı kabul edildiğini belirtti.

Stabilcoin, ilk olarak Eylül 2020’de piyasaya sürülen TerraUSD ve TerraKRW dahil olmak üzere çeşitli diğer stabilcoinleri üreten Terra platformunda yayınlandı. Aynı zamanda, Asya’da yaygın olarak kullanılan, stablecoinler tarafından desteklenen bir e-ticaret cüzdanı olan Chai ödeme uygulamasında da kullanılıyor.

THT, Tayland Bahtı’na bağlı ve merkez bankası tarafından çıkarılan para birimi ile rekabet etmeye çalıştığı takdirde Tayland para birimi sisteminin parçalanmasına neden olabileceğinden korkuyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin