Ünlü trader Coinbase vurgusu yaparak bu 6 altcoin için “patlama yapacaklar” dedi – işte o koinler
Ünlü trader Coinbase vurgusu yaparak bu 6 altcoin için “patlama yapacaklar” dedi – işte o koinler

Tayland Merkez Bankası, 2022’de merkez bankası dijital para testlerine başlayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tayland merkez bankası, önümüzdeki beş yıl içinde bağımsız bir dijital para birimi başlatma önerdiği plan hakkında kamuoyunun görüşlerini almak için çağrıda bulunuyor.

Ne zaman planlanıyor

Tayland Bankası, 2022’nin 2. çeyreğinde başlaması planlanan ön test protokolleri ile bir perakende merkez bankası dijital para birimi için gündemini belirledi.

Tayland merkez bankası, Cuma günü yayınlanan bir basın bülteninde, önerilen CBDC yol haritasına ilişkin kamuoyu yorumlarına çağrıda bulundu.

Merkez bankası, planlarının bir parçası olarak CBDC tezini detaylandıran bir ön rapor yayınladı. Bir CBDC oluşturma motivasyonunu açıklayan Tayland Bankası, özel stabilcoinlerin başarısının “parasal egemenlik ve finansal istikrar” için riskler teşkil ettiğini savundu.

Nitekim, Mart ayında Tayland’ın öncü bankası, Terra tarafından çıkarılan bir stabilcoin olan Thai Baht Digital’i (THT) yasa dışı kabul etti.

Paydaşlarla etkileşim

Bank of Thailands raporuna göre, merkez bankası, bağımsız bir dijital para birimiyle ilişkili fırsatları, riskleri ve zorlukları belirlemek için paydaşlarla etkileşim kurarak CBDC geliştirme çabalarına başlayacak ve ardından maliyet-fayda analizi yapacak.

BoT, ilk sonucunun bir parçası olarak, bir CBDC için kapıyı açık bıraktığını ve bu nedenle dijital baht test protokollerini başlatmanın nedenini ortaya koyacak.

BoT’nin finans piyasaları operasyonları grubu başkan yardımcısı Vachira Arromdee, Cuma günkü brifingde konuşan merkez bankasının CBDC’leri ülkedeki finansal hizmetlere daha fazla erişim sağlamanın bir yolu olarak gördüğünü söyledi.

Arromdee’ye göre, dijital baht projesi önümüzdeki üç ila beş yıl içinde uygulanabilir. Üyelerin, BoT’nin CBDC planları hakkındaki yorumlarını sunmaları için Haziran ayına kadar süreleri bulunuyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin